Άντεξε η Κεφαλλονιά: Κάτω από 5% τα "προσωρινά μη κατοικήσιμα" κτίρια

Άντεξε η Κεφαλλονιά: Κάτω από 5% τα "προσωρινά μη κατοικήσιμα" κτίρια

Τα στοιχεία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους στα κτίρια της Κεφαλλονιάς. Στο 5% υπολογίζεται το ποσοστό των κτιρίων που θα κριθούν "προσωρινά μη κατοικήσιμα". Θα μειωθεί στο 1/3 στον δευτεροβάθμιο έλεγχο, σύμφωνα με τον γγ Δημοσίων Έργων

Μικρότερο του 5% θα είναι το ποσοστό των κτιρίων της Κεφαλλονιάς, που θα χαρακτηριστούν "προσωρινά μη κατοικήσιμα", εκτιμά ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Σιμόπουλος θεωρεί ότι το ποσοστό θα μειωθεί ακόμα περισσότερο μετά και τον δευτεροβάθμια έλεγχο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το νησί άντεξε.

"Στην Κεφαλονιά υπάρχουν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ 33.000 περίπου συνδέσεις ηλεκτροδότησης. Έως σήμερα έχουν γίνει 1.050 αυτοψίες, πρωτοβάθμιου ελέγχου, από τις οποίες προκύπτει για ένα ποσοστό 50% ο χαρακτηρισμός "προσωρινά μη κατοικήσιμο". Υπάρχουν επίσης σε εκκρεμότητα 500 αιτήσεις για αυτοψία. Οι αιτήσεις αφορούν βέβαια "πιθανώς μη κατοικήσιμα κτίρια" δήλωσε ο γγ Δημοσίων Έργων.

Και πρόσθεσε: "Από τα παραπάνω προκύπτει λοιπόν ότι το ποσοστό των κτιρίων του νησιού που κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο θα κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμο, δε θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το 5%. Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο, θα μειωθεί στο 1/3, δηλαδή στο 2%. Η Κεφαλονιά άντεξε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network