Ανθρωποκτονία Φραγκούλη: Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια

Ανθρωποκτονία Φραγκούλη: Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια
Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, για τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Συγκέντρωση μπροστά από τα δικαστήρια έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Τρεις συλλήψεις έγιναν για τα επεισόδια που προκλήθηκαν, το βράδυ της Τρίτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη διάρκεια καταδίωξης.

Διαδηλώσεις για τον Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Πρόκειται για τρεις νεαρούς (ηλικίας 18, 21, και 22 ετών), οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία. Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 32 προσαγωγές. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.

Αστυνομικές δυνάμεις στο ΑΠΘ MotionTeam

Στο μεταξύ, συγκέντρωση μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει για σήμερα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου ρομά και εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Τροχαία έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Εγνατία.

Στον Οικισμό “Αγίας Σοφίας” η σορός του Κώστα Φραγκούλη

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης έφτασε το βράδυ της Τρίτης, συνοδεία αστυνομικών η σορός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που κατέληξε το πρωί της ίδιας ημέρας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday στις 9 το βράδυ η ιατροδικαστής διενήργησε νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του ανήλικου, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στον Οικισμό «Αγίας Σοφίας», εκεί όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του 16χρονου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, στις 10.00, στα κοιμητήρια Ευόσμου, με συγγενείς και φίλους να ακολουθούν δια πομπής τη σορό έως τον χώρο ταφής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα