Ανθρωποκτονία Κώστα Φραγκούλη: Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Διαβάζεται σε 3'
Ανθρωποκτονία Κώστα Φραγκούλη: Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη
Διαδηλώσεις για τον Κώστα Φραγκούλη MotionTeam

Το πρωί της Πέμπτης θα τελεστεί η κηδεία του Κώστα Φραγκούλη. Προγραμματισμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη θα τελεστεί στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που κατέληξε το πρωί της Τρίτης, μετά τον πυροβολισμό του ΄στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια στις 10:00.

Στον απόηχο της είδησης θανάτου του 16χρονου Ρομ, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στην αστυνομική βία και με αίτημα να δικαιωθεί η οικογένεια του 16χρονου.

Στην Αθήνα η διαδήλωση είναι προγραμματισμένη στις 19:00 στα Προπύλαια.

Το σχετικό κάλεσμα αναφέρει,

“Ανακοινώθηκε ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού. Όταν ο κρατικός μηχανισμός θα επιδιώξει να συγκαλύψει, να κουκουλώσει, να λειάνει τις συνέπειες, εμείς θα είμαστε εκεί, για να μην ξεχαστεί ο Κώστας, ο Σαμπάνης, ο Αλέξης, ο Μάγγος, ο Ζακ, ο Εμπουκά και όλα τα θύματα της κρατικής βίας. Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο! Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!

Αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες που καλούν τη σημερινή διαδήλωση στην Αθήνα, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους,

“Ο Κώστας Φραγκούλης (και κάθε άλλο θύμα αυτής της πολιτικής) δεν προκάλεσε – δεν πήγαινε γυρεύοντας – δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Ενάντια στον αντιτσιγγανισμό και την διαίρεση, εμείς προτάσσουμε τον κοινό αγώνα των φτωχών και της τάξης μας. Στεκόμαστε αλληλεγγύες/οι στις εξεγερμένες κοινότητες των Ρομά σε όλη τη χώρα.

Από τη πλευρά μας, θα αγωνιστούμε άμεσα, πλατιά και μαζικά για να τιμωρηθούν ο ένοχοι – τόσο οι εκτελεστές όσο και οι εντολοδόχοι τους και να σταματήσει το κράτος να αντιμετωπίζει τους Ρομά ως πολίτες β’ κατηγορίας. Ζητάμε ίσα δικαιώματα και πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές για όλους/ες και ιδιαίτερα για κατηγορίες, όπως οι Ρομά και οι μετανάστες, που τις στερούνται δεκαετίες”.

Διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία έχει προγραμματιστεί το απόγευμα της Τρίτης (13/12) και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους GRTimes, στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Καμάρα, την οποία καλούν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, η Ελληνική Αστυνομία τέθηκε σε γενική επιφυλακή. Με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Σκούμα, όλες οι υπηρεσίες μπαίνουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Από τους απλούς αστυνομικούς και αξιωματικούς, μέχρι τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριακούς φύλακες.

Στη διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, επισημαίνει ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους», προκειμένου να κληθούν αν χρειαστεί στις υπηρεσίες τους.

Στο πλαίσιο αυτό ανακαλούνται όλες οι άδειες, ενώ από τα κέντρα Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε ήδη στις μονάδες «πρώτης γραμμής» (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.λπ.), να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά τη βάρδια τους, μέχρι νεοτέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα