Αντιδράσεις για τα ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες- Τι απαντά η διοίκηση του ΟΑΣΑ

Έντονες αντιδράσεις για την είσοδο των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες
Έντονες αντιδράσεις για την είσοδο των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες EUROKINISSI

Οξεία κριτική στην είσοδο των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες προκαλούν τα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών. Τι αναφέρουν οι πρόεδροι των εργαζομένων και τι αναφέρει η διοίκηση του ΟΑΣΑ

Αντιδράσεις με το... καλημέρα προκάλεσε η τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία έρχεται σύμφωνα με το υπουργείο να μεταμορφώσει τον μητροπολιτικό σχεδιασμό των αστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την τροπολογία, επιχειρείται να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του σχεδιασμού και κυρίως της συγκοινωνιακής κάλυψης περιοχών που δεν παρουσιάζουν μεγάλο συγκοινωνιακό φόρτο και ως εκ τούτου δεν καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών. Προβλέπεται ο σχεδιασμός, οι τροποποιήσεις γραμμών με ειδικά δρομολόγια τοπικού χαρακτήρα ανά περιοχή ώστε να καλύπτεται όλη η περιοχή Αττικής και Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΕΘ. Η μελέτη αυτή, υποβάλλεται και εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο με συμμετοχή και των κατά τόπους ΚΤΕΛ.

ADVERTISING

Για εξειδίκευση του ν.3920 του 2011 έκανε λόγο μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης σημειώνοντας στον Βασίλη Κουφόπουλο πως πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πού θα τοποθετηθούν τα δρομολόγια αυτά.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσερμενίδης προεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ, ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα και δεν προηγήθηκε διαβούλευση. “Ζητήσαμε να αποσυρθεί η τροπολογία και να γίνει διαβούλευση, η οποία δεν έγινε” ανέφερε σημειώνοντας ότι το πρωί της Πέμπτης θα ζητήσουν μέσω του συμβουλίου των ετργαζομένων να υπάρξει διαβούλευση και συμπλήρωσε με νόημα: “Όταν ξαφνικά ήταν κακοί οι ιδιώτες και μπήκαμε στη λογική του δημοσίου, πώς γίνεται ξαφνικά να θεωρούμε καλούς άλλους ιδιώτες; γιατί πρέπει να ξαναπάμε σε ιδιώτες;”, ενώ ζήτησε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τις συγκοινωνίες που της αξίζει.

Έντονη κριτική άσκησε και ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ. “Δεν πιστεύαμε ποτέ οτι η σημερινή κυβέρνηση  θα φέρει τροπολογία που να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην ιδιωτικοποίηση. Ήρθε άρον άρον βράδυ στη βουλή, χωρίς καμία διαβούλευση και ούτε λίγο ούτε πολύ παίρνει τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ και τα βάζει να παράξουν δημόσιο αστικό συγκοινωνιακό έργο” ανέφερε ο κ. Ραφτόπουλος και υπογράμμισε: “Μπορεί ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ να κάνει αστικά δρομολόγια, έχουν την υποδομή; Επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία; έχουν κουδούνι, χειρολαβές κλπ? Τι θέλει ο υπουργός να κλείσει εντελώς τις δημόσιες συγκοινωνίες;”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαίνουν τα ΚΤΕΛ στις γραμμές των λεωφορείων – Πώς αλλάζουν οι αστικές συγκοινωνίες

SHARE:

24Media Network