Αντιδράσεις για την απόφαση Μητσοτάκη να κλείσει τις εκκλησίες

Αντιδράσεις για την απόφαση Μητσοτάκη να κλείσει τις εκκλησίες
Λειτουργία. Φωτό αρχείου Eurokinissi

"Προσβολή και ταπείνωση του σώματος της Ιεραρχίας" χαρακτηρίζουν ιεράρχες την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει τις εκκλησίες.

Αντιδράσεις στους κόλπους της εκκλησίας έχει προκαλέσει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη  για κλείσιμο των ιερών ναών, μετα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν εν μέρει ανοικτοί.

Η Ιερά Σύνοδος επέλεξε μεσοβέζικη λύση κρατώντας ανοιχτές της εκκλησίες για την κυριακάτικη λειτουργία με όλους τους κινδύνους που ενεχει μια τέτοια στάση. Οπότε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, με ανάρτησή του στα social media, ανακοίνωσε οτι αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Σύμφωνα με το romfea.gr, η απόφαση του Πρωθυπουργού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους της Εκκλησίας, οι οποίοι έκαναν λόγω για “προσβολή και ταπείνωση του σώματος της Ιεραρχίας”.

“Αρνούμαστε τον ίδιο τον Χριστό με αυτή την απόφαση! Δυστυχώς η χώρα θα μείνει αλειτούργητη για τρεις εβδομάδες” ανέφερε Ιεράρχης σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα