Αντιεξουσιαστής και παλιός γνώριμος των Αρχών πίσω από πλήθος ληστειών τραπεζών

Απασφαλισμένη χειροβομβίδα, ρωσικού τύπου F1, βρέθηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της ΔΟΥ Γλυφάδας την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013. Άγνωστοι φαίνεται πως την πέταξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη το συγκεκριμένο πολεμικό υλικό δεν εξερράγη.  Το κτήριο, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ, βρίσκεται επί της οδού Γούναρη και στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών (ΤΕΝΞ), προκειμένου να προχωρήσουν στην εξουδετέρωση του πολεμικού υλικού. 
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Απασφαλισμένη χειροβομβίδα, ρωσικού τύπου F1, βρέθηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της ΔΟΥ Γλυφάδας την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013. Άγνωστοι φαίνεται πως την πέταξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη το συγκεκριμένο πολεμικό υλικό δεν εξερράγη. Το κτήριο, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ, βρίσκεται επί της οδού Γούναρη και στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών (ΤΕΝΞ), προκειμένου να προχωρήσουν στην εξουδετέρωση του πολεμικού υλικού. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Το 1994 είχε συλληφθεί για φθορές στο Υπουργείο Πολιτισμού, είχε επαφές με άτομα τόσο από τον ποινικό χώρο όσο και από την τρομοκρατία και μάλιστα είχε μπει στο «στόχαστρο» των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής από το 1999 και μετά, χωρίς να προκύψει κάτι συγκεκριμένο σε βάρος του πέρα από τις ληστείες

«Μοναχικός λύκος» χαρακτηρίζεται ένας 49χρονος παλιός γνώριμος των Αρχών και αντιεξουσιαστής που συνελήφθη για πλήθος ληστειών σε τράπεζες.

Ήταν σεσημασμένος και είχε κάνει φυλακή για αντίστοιχες ενέργειες. Το συγκεκριμένο άτομο που το 1994 είχε συλληφθεί για φθορές στο Υπουργείο Πολιτισμού, είχε επαφές με άτομα τόσο από τον ποινικό χώρο όσο και από την τρομοκρατία και μάλιστα είχε μπει στο «στόχαστρο» των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής από το 1999 και μετά, χωρίς να προκύψει κάτι συγκεκριμένο σε βάρος του πέρα από τις ληστείες.

Για την υπόθεση ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης δήλωσε:

«Το τρίτο θέμα της σημερινής μας παρουσίασης αφορά στην εξιχνίαση εννέα συνολικά ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, που είχαν διαπραχτεί την περίοδο 2002 έως 2009.

Η ταυτοποίηση, ο εντοπισμός και η σύλληψη του 49χρονου ημεδαπού δράστη, την 5 Δεκεμβρίου 2017, με βάση ένταλμα του Ανακριτή, ήρθε να ολοκληρώσει τη συστηματική προσπάθεια και την πολυετή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Υπηρεσίες μας λειτουργούν με τρόπο μεθοδικό και σε βάθος χρόνου, αξιοποιώντας στο μέγιστο όλα τα δεδομένα, ερευνητικά, εργαστηριακά και πληροφοριακά.

Αξίζει να σημειώσω ότι ο 49χρονος δράστης αποκόμισε από την εγκληματική του δραστηριότητα περίπου (290.000) ευρώ, διαπράττοντας με την απειλή πιστολιού τις ακόλουθες ληστείες:

- την 22 Δεκεμβρίου 2008 σε υποκατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με λεία 19.564 ευρώ,

- την ίδια ημέρα στην Καλλιθέα, σε υποκατάστημα της τράπεζας MILLENIUM και σε υποκατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με συνολική λεία πάνω από 24.000 ευρώ,

- την 23 Ιανουαρίου 2009 στο υποκατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ τράπεζας στην Αθήνα, με λεία 13.350 ευρώ,

- την 19 Φεβρουαρίου 2009 στην Αθήνα, σε υποκατάστημα της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και σε υποκατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ τράπεζας, με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ,

- την 05 Δεκεμβρίου 2002 σε υποκατάστημα της ΑΤΤΙΚΗΣ τράπεζας στην Αθήνα, με λεία 49.135 ευρώ, και

- την 05 Φεβρουαρίου 2003 σε υποκατάστημα της ΓΕΝΙΚΗΣ τράπεζας στου Παπάγου και σε υποκατάστημα της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ τράπεζας στο Χολαργό, με λεία πάνω από 77.000 ευρώ.

Θα ήθελα να εξάρω τη σημαντική συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς βιολογικό υλικό του δράστη εντοπίστηκε σε περίπτωση ληστείας το 2009 ενώ αποτύπωμά του ταυτοποιήθηκε σε ανάλογη περίπτωση το 2003.

Επιπλέον ο δράστης έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές από το έτος 1993 τουλάχιστον, έχοντας συλληφθεί και καταδικαστεί για διακεκριμένες φθορές σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού (1994), παράνομη οπλοφορία, κλοπές και ένοπλες ληστείες σε καταστήματα (1999, 2001, 2010), ενώ έχει παραμείνει έγκλειστος σε καταστήματα κράτησης της χώρας για συνολικά πέντε έτη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network