Αντικαπνιστικός νόμος: Ακόμη και επιδότηση θερμαστρών σκέφτεται το Υπουργείο Υγείας

Αντικαπνιστικός νόμος: Ακόμη και επιδότηση θερμαστρών σκέφτεται το Υπουργείο Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας τόνισε την αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του νόμου επιδοτώντας και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να διαμορφώσουν εξωτερικά χώρους για καπνιστές.

Την πρόθεσή του να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που θα “εξοβελίσουν” του καπνιστές από το εσωτερικό τους στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού, μέσω της επιδότησης αγοράς θερμαστρών ανέφερε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε, οι Έλληνες όπως όταν ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας και βγαίνουν έξω από τα μαγαζιά και τα club για να καπνίσουν, έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας. Σχετικά με τις θερμάστρες, διευκρίνισε ότι το υπουργείο θα σκεφτεί και θα αναλογιστεί το πώς μπορεί να βοηθήσει και τον ιδιωτικό τομέα.

Τόνισε ότι “είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα καπνιστών και μη καπνιστών και θα πάω σε αυτό μαζί με την ελληνική κοινωνία. Το 74% των καπνιστών θέλει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος και να βοηθηθούν και οι ίδιοι. Προτρέπω τους καπνιστές να πάνε στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και να μην το προσπαθούν από μόνοι τους, γιατί έτσι θα έχουν πολλαπλές πιθανότητες επιτυχίες. Όταν μειωθεί το κάπνισμα, μειώνονται οι καρκίνοι, μειώνονται οι πνευμονοπάθειες, μειώνονται οι καρδιοπάθειες, μειώνονται εγκεφαλικά, αυξάνει η ποιότητα ζωής του Έλληνα ”.

Σχετικά με τους ελέγχους σημείωσε ότι θα τους κάνει πρώτα από όλα η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, οι ελεγκτές του ΣΕΥΠ, οι λιμενικοί κοντά στα λιμάνια και όλοι αυτοί μαζί. Επίσης προχωρά υπουργική απόφαση που λέει ότι το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα θα πηγαίνει στην Ελληνική Αστυνομία, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμπλήρωσε δε ότι σε 9 μεγάλες χώρες της Ευρώπης, με πρώτη απ’ όλους η Γαλλία, οι 9 μεγαλύτερες, η αστυνομία των χωρών τους εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα