news 24/7

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Κορονοϊός: Οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα

Κορονοϊός: Οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα

Η σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και στον κίνδυνο λοίμωξης από κορονοϊό, καθώς και στη σοβαρότητα της νόσου, προκαλεί διχογνωμία αλλά νέα μελέτη κατέληξε ότι το κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση καταστηματαρχών για ακύρωση της απαγόρευσης του καπνίσματος

Στην αίτησή του το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων υποστήριζε ότι η απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους, συνιστά σημαντικό περιορισμό στην ελευθερία των καπνιζόντων.

Τσιγάρο

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από ένα εκατ. πολίτες έκοψαν το κάπνισμα λόγω του κορονοϊού

Ενθαρρυντικά τα ευρήματα νέας έρευνας σύμφωνα με την οποία πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έπαψαν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Ανάσα υγείας κάθε τσιγάρο που σβήνει

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Απαγορεύονται και στην Ελλάδα από 20 Μαΐου τα τσιγάρα με γεύση μέντας

Τσιγάρα με γεύση μέντας: Απαγορευμένα πλέον και στην Ελλάδα. Ποια επιτρέπονται

Σε ισχύ από τις 20 Μαΐου και στην Ελλάδα η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων με γεύσεις (όπως μέντα). Ποιο είναι το σκεπτικό και ποια προϊόντα καπνού με γεύση επιτρέπεται να κυκλοφορούν.

Η πλέον μακρόχρονη του είδους της νέα επιστημονική έρευνα, δείχνει πως όσο πιο μικρός ξεκινήσει κάποιος το κάπνισμα τόσο πιο δύσκολο είναι να το κόψει μεγαλώνοντας. (Cecilia Fabiano/LaPresse via AP)

Έρευνα: Όσο πιο μικρός αρχίσει κάποιος το κάπνισμα, τόσο πιο δύσκολα το κόβει

Μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει πως όσο πιο μικρός αρχίσει κάποιος το κάπνισμα, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να παραμείνει καπνιστής μεγαλώνοντας, με σαφώς μικρότερες πιθανότητες να το κόψει.

Άνδρας που καπνίζει

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: "Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους"

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει λάβει μέτρα για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής του καπνίσματος στους χώρους του.

Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Το λαθρεμπόριο –αλλά και η φορολογία- στον κλάδο του καπνού, απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών

Το ποσοστό παράνομων τσιγάρων έφτασε το 23,6%, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα και το υψηλότερο στην ΕΕ για το 2018.

Κάπνισμα

Κάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση και παιδική παχυσαρκία - Οι απειλές για την υγεία των Ελλήνων

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στις χώρες του ΟΟΣΑ στο ποσοστό των ατόμων που καπνίζουν, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση και η παιδική παχυσαρκία, συνθέτουν τις βασικότερες απειλές για την υγεία των πολιτών.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Διπλάσιος κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους συνδυάζουν παραδοσιακό και ηλεκτρονικό τσιγάρο

Νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες που δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν όντως μια υγιή εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τα κανονικά.

Καλλιτεχνική αποτύπωση ανθρώπινης ψυχής

Το υγιεινό κυνήγι της αθανασίας

Η μόνη δεδομένη γνώση στον άνθρωπο είναι το τέλος του. Η τάση των ανθρώπων είναι να παρατείνουν όσο μπορούν τη διαδρομή μέχρι εκεί εξασφαλίζοντας στη διάρκειά της το Ευ ζην.

Ο Αντικαπνιστικός στον Ρέμο: Οι θαμώνες βγήκαν έξω να καπνίσουν

Ο Αντικαπνιστικός στον Ρέμο: Οι θαμώνες βγήκαν έξω να καπνίσουν

Πολλοί αναρωτιούνται αν όντως ο αντικαπνιστικός μπορεί να εφαρμοστεί στα μπουζούκια και τα κλαμπ - Δείτε τι έγινε στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος στη Θεσσαλονίκη.

Από τη συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον καθηγητή πνευμονολόγο Παναγιώτη Μπεχράκη(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Παναγιώτης Μπεχράκης: Καταστροφικό το κάπνισμα για υγεία και οικονομία. Ο αντικαπνιστικός θα εφαρμοστεί

Σειρά οξύτατων πολιτικών γεγονότων εμπόδισαν τις προηγούμενες ηγεσίες από το να ασχοληθούν με το κάπνισμα. Με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού αναμένονται άμεσα οφέλη όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την οικονομία η οποία ήδη βγαίνει κερδισμένη.

Αντικαπνιστικός νόμος

Αντικαπνιστικός νόμος: Γίνεται πράξη, μετά από 10 χρόνια και 11 νομοθετήματα

Η προαγωγή της Υγείας και η πρόληψη για την αποτροπή της έναρξης του καπνίσματος, η προστασία των μη - καπνιστών, η υποστήριξη στη διακοπή καπνίσματος και ο έλεγχος στα προϊόντα καπνού, οι βασικοί άξονες του αντικαπνιστικού νόμου. Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια και 11 ΠΔ για να φτάσουμε στο σήμερα.

Αντικαπνιστικός νόμος: Σε λειτουργία η γραμμή 1142

Αντικαπνιστικός νόμος: Σε λειτουργία η γραμμή 1142 για ενημέρωση, καταγγελίες και βοήθεια διακοπής του καπνίσματος

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής θα μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση επίσημης ενημέρωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος

Μητσοτάκης για αντικαπνιστικό: Μία νέα συμμαχία για την υγεία, που θα οδηγήσει σε κοινωνική ευημερία

Για προστασία της δημόσιας υγείας και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του σχεδίου κατά του καπνίσματος. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία τύπου, αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα” δήλωσε και υποστήριξε ότι: “Ο εχθρός είναι ο καπνός, όχι οι καπνιστές”.

Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου

Αντικαπνιστικός νόμος: Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ στους παραβάτες - Το ύψος των ποινών ανά κατηγορία

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τα όργανα και τις διαδικασίες ελέγχου, τις κυρώσεις καθώς και το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Η έρευνα βέβαια περιορίστηκε στη μελέτη των καρδιαγγειακών ασθενειών.

Το κάπνισμα αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης κατάθλιψης και σχιζοφρένειας

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Psychological Medicine  και διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ διαπιστώνει ότι το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει το ενδεχόμενο να εμφανίζει κάποιος ψυχικό νόσημα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Αντικαπνιστικός νόμος: Ακόμη και επιδότηση θερμαστρών σκέφτεται το Υπουργείο Υγείας

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας τόνισε την αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του νόμου επιδοτώντας και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να διαμορφώσουν εξωτερικά χώρους για καπνιστές.

Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου

Άρχισε να γίνεται "καπνός" το τσιγάρο: Έλεγχοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Επιτυχημένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Παρατίθενται παραδείγματα συνδρομής και συστάσεων περί μέτρων πρόληψης και αποτροπής.

Φωτό αρχείου: Κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

Αντικαπνιστικό νομοσχέδιο: Η ΕΛΑΣ στους ελέγχους – Απαγόρευση καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους για ανήλικους

Αναλυτικά όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τον έλεγχο του καπνίσματος. Συστήνεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Τι προβλέπει για το clawback.

Γόπα project: Η πόλη της Αθήνας γεμίζει "παιχνιδιάρικα" σταχτοδοχεία

Γόπα project: Η πόλη της Αθήνας γεμίζει "παιχνιδιάρικα" σταχτοδοχεία

"Οι γόπες των τσιγάρων αποτελούν το πιο συχνό/κοινό είδος απορρίμματος, παγκοσμίως. Το News 24/7 μίλησε με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το καινοτόμο πρόγραμμα του γόπα Project, Αλέκο Λιάπη.

Φωτογραφία αρχείου

Βρετανία: Οι καπνιστές καπνίζουν 1,5 δισ. τσιγάρα λιγότερα κάθε χρόνο

Διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των τσιγάρων που δήλωσαν οι συμμετέχοντες μελέτης ότι καπνίζουν, μειώθηκε κατά 24,4% το μήνα και ότι οι πωλήσεις των τσιγάρων ‘έπεσαν’ κατά 24,1% το επταετές διάστημα 2011-2018.

Συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον καθηγητή πνευμονολόγο Παναγιώτη Μπεχράκη.

Αντικαπνιστικός νόμος: Συνάντηση Παυλόπουλου - Μπεχράκη

Η αντικαπνιστική νομοθεσία στο επίκεντρο της συνάντησης του Προκόπη Παυλόπουλου με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Μπεχράκη για το έργο του.

Φωτό αρχείου: Ταξί και λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας

Οδήγηση και κάπνισμα: Έως 3000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος

Καταπέλτης για τους θεριακλήδες επαγγελματίες οδηγούς, ο αντικαπνιστικός νόμος. Μαχαίρι στο κάπνισμα όχι μόνο για τους οδηγούς ταξί και δημοσίας χρήσεως αλλά και για τους πελάτες τους. Από τη νέα εγκύκλιο δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα