ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος

Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος

Νέα διεθνής μελέτη καταλήγει στο ότι υπάρχει "αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στο παθητικό κάπνισμα και στον καρκίνο του στόματος", ιδίως αν η έκθεση στον καπνό των άλλων έχει χρόνιο χαρακτήρα.

2,2 εκατομμύρια καπνιστές στην Ελλάδα εξαιτίας και της πανδημίας

2,2 εκατομμύρια καπνιστές στην Ελλάδα εξαιτίας και της πανδημίας

Η πανδημία βλάπτει ακόμη περισσότερο την υγεία, καθώς έσπρωξε μερίδα όσων έχουν διακόψει να το ξαναρχίσουν. Πως εξελίχθηκε η πρωτοβουλία της Παπαστράτος για 1 εκατομμύριο λιγότερο καπνιστές, και ποια τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα

Κορονοϊός: Οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα

Η σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και στον κίνδυνο λοίμωξης από κορονοϊό, καθώς και στη σοβαρότητα της νόσου, προκαλεί διχογνωμία αλλά νέα μελέτη κατέληξε ότι το κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση καταστηματαρχών για ακύρωση της απαγόρευσης του καπνίσματος

Στην αίτησή του το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων υποστήριζε ότι η απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους, συνιστά σημαντικό περιορισμό στην ελευθερία των καπνιζόντων.

Τσιγάρο

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από ένα εκατ. πολίτες έκοψαν το κάπνισμα λόγω του κορονοϊού

Ενθαρρυντικά τα ευρήματα νέας έρευνας σύμφωνα με την οποία πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έπαψαν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Ανάσα υγείας κάθε τσιγάρο που σβήνει

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Απαγορεύονται και στην Ελλάδα από 20 Μαΐου τα τσιγάρα με γεύση μέντας

Τσιγάρα με γεύση μέντας: Απαγορευμένα πλέον και στην Ελλάδα. Ποια επιτρέπονται

Σε ισχύ από τις 20 Μαΐου και στην Ελλάδα η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων με γεύσεις (όπως μέντα). Ποιο είναι το σκεπτικό και ποια προϊόντα καπνού με γεύση επιτρέπεται να κυκλοφορούν.

Η πλέον μακρόχρονη του είδους της νέα επιστημονική έρευνα, δείχνει πως όσο πιο μικρός ξεκινήσει κάποιος το κάπνισμα τόσο πιο δύσκολο είναι να το κόψει μεγαλώνοντας. (Cecilia Fabiano/LaPresse via AP)

Έρευνα: Όσο πιο μικρός αρχίσει κάποιος το κάπνισμα, τόσο πιο δύσκολα το κόβει

Μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει πως όσο πιο μικρός αρχίσει κάποιος το κάπνισμα, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να παραμείνει καπνιστής μεγαλώνοντας, με σαφώς μικρότερες πιθανότητες να το κόψει.

Άνδρας που καπνίζει

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: "Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους"

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει λάβει μέτρα για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής του καπνίσματος στους χώρους του.

Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Το λαθρεμπόριο –αλλά και η φορολογία- στον κλάδο του καπνού, απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών

Το ποσοστό παράνομων τσιγάρων έφτασε το 23,6%, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα και το υψηλότερο στην ΕΕ για το 2018.

Κάπνισμα

Κάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση και παιδική παχυσαρκία - Οι απειλές για την υγεία των Ελλήνων

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στις χώρες του ΟΟΣΑ στο ποσοστό των ατόμων που καπνίζουν, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση και η παιδική παχυσαρκία, συνθέτουν τις βασικότερες απειλές για την υγεία των πολιτών.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Διπλάσιος κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους συνδυάζουν παραδοσιακό και ηλεκτρονικό τσιγάρο

Νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες που δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν όντως μια υγιή εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τα κανονικά.

Καλλιτεχνική αποτύπωση ανθρώπινης ψυχής

Το υγιεινό κυνήγι της αθανασίας

Η μόνη δεδομένη γνώση στον άνθρωπο είναι το τέλος του. Η τάση των ανθρώπων είναι να παρατείνουν όσο μπορούν τη διαδρομή μέχρι εκεί εξασφαλίζοντας στη διάρκειά της το Ευ ζην.

Ο Αντικαπνιστικός στον Ρέμο: Οι θαμώνες βγήκαν έξω να καπνίσουν

Ο Αντικαπνιστικός στον Ρέμο: Οι θαμώνες βγήκαν έξω να καπνίσουν

Πολλοί αναρωτιούνται αν όντως ο αντικαπνιστικός μπορεί να εφαρμοστεί στα μπουζούκια και τα κλαμπ - Δείτε τι έγινε στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος στη Θεσσαλονίκη.

Από τη συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον καθηγητή πνευμονολόγο Παναγιώτη Μπεχράκη(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Παναγιώτης Μπεχράκης: Καταστροφικό το κάπνισμα για υγεία και οικονομία. Ο αντικαπνιστικός θα εφαρμοστεί

Σειρά οξύτατων πολιτικών γεγονότων εμπόδισαν τις προηγούμενες ηγεσίες από το να ασχοληθούν με το κάπνισμα. Με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού αναμένονται άμεσα οφέλη όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την οικονομία η οποία ήδη βγαίνει κερδισμένη.