-->

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Τα τασάκια συνεχίζουν να υπάρχουν σε αρκετά μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Πλεύρης: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται κυρίως... πρωί και μεσημέρι

Σύντομα θα επαναλειτουργήσει και η τηλεφωνική γραμμή 1142, όμως όχι για καταγγελίες που αφορούν τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Γόπες

Ισπανία: Οι καπνοβιομηχανίες θα χρεώνονται για να μαζεύονται οι γόπες από τον δημόσιο χώρο

Η ισπανική κυβέρνηση εισάγει δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στη μείωση των αποβλήτων και την αύξηση της ανακύκλωσης. Στο στόχαστρο και οι καπνοβιομηχανίες που θα επωμιστούν το κόστος καθαρισμού της ρύπανσης από τα τσιγάρα.

Στα χαρτιά παραμένει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Παράνομο κάπνισμα: Ποινές από τον Πλεύρη αλλά εκτός λειτουργίας το 1142 για καταγγελίες

Ο υπουργός Υγείας νομιμοποιείται ακόμη και από φωτογραφία στα social media να επιβάλει πρόστιμο για παράνομο κάπνισμα, όμως η γραμμή 1142 είναι εκτός λειτουργίας. Τι λέει για την κατάσταση ο Παναγιώτης Μπεχράκης, πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Η Δέσποινα Βανδή στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται

Πλεύρης: Πρόστιμο στο μαγαζί όπου τραγουδά η Δέσποινα Βανδή, γιατί κάπνιζε ο Βασίλης Μπισμπίκης

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί πρόστιμο στο κέντρο που τραγουδά η Δέσποινα Βανδή, μετά από φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Βασίλης Μπισμπίκης να καπνίζει. "Ο νόμος ισχύει για όλους".

Τσιγάρο

Καινοτομεί ο Καναδάς: Μήνυμα κατά του καπνίσματος σε κάθε τσιγάρο - "Δηλητήριο σε κάθε ρουφηξιά"

Ο Καναδάς είναι έτοιμος να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαιτεί να τυπώνεται προειδοποίηση πάνω σε κάθε τσιγάρο, καθώς όπως φαίνεται οι σκληρές εικόνες στα πακέτα δεν είναι αρκετές.

Ο Στέφανος Κορκολής στο "Ενώπιος Ενωπίω"

Στέφανος Κορκολής: "Η μάχη με τον καρκίνο συνεχίζεται - Με κατέστρεψε το τσιγάρο"

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του και τη διαρκή μάχη που δίνει για τον καρκίνο. Γιατί άφησε την καριέρα του στο Παρίσι και ποια η σχέση του με τον έρωτα.

Καρκίνος του πνεύμονα

Η απόφαση που μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα

Επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει πως η διακοπή του καπνίσματος μετά τη διάγνωση τους ασθενούς με καρκίνο των πνευμόνων, μπορεί να είναι ευεργετική για την εξέλιξη της υγείας του.

Φωτογραφία αρχείου

Γιατί πρέπει να αξιολογηθούν τα πιθανά οφέλη των εναλλακτικών μορφών καπνίσματος

Το ζήτημα της εξισορρόπησης μεταξύ κινδύνου και οφέλους από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος.

Από την εκδήλωση του υπ. Υγείας.

Σακελλαροπούλου: Νίκη η μείωση των καπνιστών αλλα όχι το τέλος της μάχης

Οι καπνιστές εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης και είναι περισσότερο ευάλωτοι στον κορονοϊό ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μήνυμά της με αφορμή την ημέρα κατά του καπνίσματος.

Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος

Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος

Νέα διεθνής μελέτη καταλήγει στο ότι υπάρχει "αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στο παθητικό κάπνισμα και στον καρκίνο του στόματος", ιδίως αν η έκθεση στον καπνό των άλλων έχει χρόνιο χαρακτήρα.

2,2 εκατομμύρια καπνιστές στην Ελλάδα εξαιτίας και της πανδημίας

2,2 εκατομμύρια καπνιστές στην Ελλάδα εξαιτίας και της πανδημίας

Η πανδημία βλάπτει ακόμη περισσότερο την υγεία, καθώς έσπρωξε μερίδα όσων έχουν διακόψει να το ξαναρχίσουν. Πως εξελίχθηκε η πρωτοβουλία της Παπαστράτος για 1 εκατομμύριο λιγότερο καπνιστές, και ποια τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα

Κορονοϊός: Οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα

Η σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και στον κίνδυνο λοίμωξης από κορονοϊό, καθώς και στη σοβαρότητα της νόσου, προκαλεί διχογνωμία αλλά νέα μελέτη κατέληξε ότι το κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση καταστηματαρχών για ακύρωση της απαγόρευσης του καπνίσματος

Στην αίτησή του το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων υποστήριζε ότι η απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους, συνιστά σημαντικό περιορισμό στην ελευθερία των καπνιζόντων.

Τσιγάρο

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από ένα εκατ. πολίτες έκοψαν το κάπνισμα λόγω του κορονοϊού

Ενθαρρυντικά τα ευρήματα νέας έρευνας σύμφωνα με την οποία πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έπαψαν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Ανάσα υγείας κάθε τσιγάρο που σβήνει

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Απαγορεύονται και στην Ελλάδα από 20 Μαΐου τα τσιγάρα με γεύση μέντας

Τσιγάρα με γεύση μέντας: Απαγορευμένα πλέον και στην Ελλάδα. Ποια επιτρέπονται

Σε ισχύ από τις 20 Μαΐου και στην Ελλάδα η απαγόρευση πώλησης τσιγάρων με γεύσεις (όπως μέντα). Ποιο είναι το σκεπτικό και ποια προϊόντα καπνού με γεύση επιτρέπεται να κυκλοφορούν.