news 24/7

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Η έρευνα βέβαια περιορίστηκε στη μελέτη των καρδιαγγειακών ασθενειών.

Το κάπνισμα αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης κατάθλιψης και σχιζοφρένειας

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Psychological Medicine  και διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ διαπιστώνει ότι το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει το ενδεχόμενο να εμφανίζει κάποιος ψυχικό νόσημα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Αντικαπνιστικός νόμος: Ακόμη και επιδότηση θερμαστρών σκέφτεται το Υπουργείο Υγείας

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας τόνισε την αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του νόμου επιδοτώντας και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να διαμορφώσουν εξωτερικά χώρους για καπνιστές.

Εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου

Άρχισε να γίνεται "καπνός" το τσιγάρο: Έλεγχοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Επιτυχημένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Παρατίθενται παραδείγματα συνδρομής και συστάσεων περί μέτρων πρόληψης και αποτροπής.

Φωτό αρχείου: Κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

Αντικαπνιστικό νομοσχέδιο: Η ΕΛΑΣ στους ελέγχους – Απαγόρευση καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους για ανήλικους

Αναλυτικά όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τον έλεγχο του καπνίσματος. Συστήνεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Τι προβλέπει για το clawback.

Γόπα project: Η πόλη της Αθήνας γεμίζει "παιχνιδιάρικα" σταχτοδοχεία

Γόπα project: Η πόλη της Αθήνας γεμίζει "παιχνιδιάρικα" σταχτοδοχεία

"Οι γόπες των τσιγάρων αποτελούν το πιο συχνό/κοινό είδος απορρίμματος, παγκοσμίως. Το News 24/7 μίλησε με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το καινοτόμο πρόγραμμα του γόπα Project, Αλέκο Λιάπη.

Φωτογραφία αρχείου

Βρετανία: Οι καπνιστές καπνίζουν 1,5 δισ. τσιγάρα λιγότερα κάθε χρόνο

Διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των τσιγάρων που δήλωσαν οι συμμετέχοντες μελέτης ότι καπνίζουν, μειώθηκε κατά 24,4% το μήνα και ότι οι πωλήσεις των τσιγάρων ‘έπεσαν’ κατά 24,1% το επταετές διάστημα 2011-2018.

Συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον καθηγητή πνευμονολόγο Παναγιώτη Μπεχράκη.

Αντικαπνιστικός νόμος: Συνάντηση Παυλόπουλου - Μπεχράκη

Η αντικαπνιστική νομοθεσία στο επίκεντρο της συνάντησης του Προκόπη Παυλόπουλου με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Μπεχράκη για το έργο του.

Φωτό αρχείου: Ταξί και λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας

Οδήγηση και κάπνισμα: Έως 3000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος

Καταπέλτης για τους θεριακλήδες επαγγελματίες οδηγούς, ο αντικαπνιστικός νόμος. Μαχαίρι στο κάπνισμα όχι μόνο για τους οδηγούς ταξί και δημοσίας χρήσεως αλλά και για τους πελάτες τους. Από τη νέα εγκύκλιο δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Άντρας καπνίζει τσιγάρο

31 Ιουλίου 1856: Με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα απαγορεύεται για πρώτη φορά το κάπνισμα

Σαν σήμερα με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα απαγορεύεται το κάπνισμα στους δημόσιους κλειστούς χώρους. Αιτία της απαγόρευσης αποτέλεσε ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σήμερα και σε ποιους χώρους ισχύει.

Σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος σε ταχυφαγείο στην Αθήνα

Αντικαπνιστικός νόμος: Πού απαγορεύεται οριστικά το τσιγάρο - Αναλυτικά η εγκύκλιος

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βασίλης Κικίλιας, από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, αποφάσισαν την άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σε ποιους χώρους ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος.

Οι Έλληνες καπνίζουν υπερβολικά - Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλες μέθοδοι διακοπής

Οι Έλληνες καπνίζουν υπερβολικά - Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλες μέθοδοι διακοπής

Ο καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ιγνάτιος Οικονομίδης μιλά στον News 24/7 στους 88,6 για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενδεδειγμένων μεθόδων διακοπής του καπνίσματος.

Το "κάπνισμα από τρίτο χέρι" είναι εξίσου βλαβερό για την υγεία

Το "αποτύπωμα" του καπνιστή σκοτώνει

Εν αρχή, οι επιστήμονες απέδειξαν τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου στην υγεία. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι και το "παθητικό κάπνισμα" είναι εξίσου ύπουλο και επικίνδυνο για τους μη καπνιστές. Οι επιστήμονες τώρα υποστηρίζουν ότι ο καπνός και οι βλαβερές ουσίες του τσιγάρου διεισδύουν παντού και απειλούν τους πάντες