Αντιτρομοκρατική για 29χρονο: Προετοίμαζε χτύπημα στο κέντρο και σε αστυνομικό στόχο

Αντιτρομοκρατική για 29χρονο: Προετοίμαζε χτύπημα στο κέντρο και σε αστυνομικό στόχο

Το νέο κρησφύγετο στα Εξάρχεια που είχε νοικιάσει για μόλις 5 ημέρες ο συλληφθείς και η φάση μεταφοράς των εκρηκτικών κατά την οποία τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Αλκαμένους, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον στόχο που πιθανολογείται πως θα ήταν στην περιοχή αυτή και ίσως σε βάρος αστυνομικών.

Ερωτήματα και ανησυχία προκαλεί στις Αρχές η επιλογή του ισόγειου διαμερίσματος στα Εξάρχεια από τον 29χρονο συλληφθέντα που το μίσθωσε μόλις για 5 ημέρες και για το χρονικό διάστημα μεταξύ 26 και 31 Οκτωβρίου, μέσω Airbnb με τα πραγματικά του στοιχεία.

Από την αστυνομία βάσει και των ευρημάτων, κυρίως τα ρούχα, θεωρούν ότι 29χρονος που συνελήφθη με την σακούλα με τις βόμβες στα χέρια, ετοίμαζε την μεταφορά τους εκεί για χτύπημα που θα πραγματοποιούσε στην περιοχή ίσως σε βάρος αστυνομικού στόχου, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ή στη διμοιρία της Χαριλάου Τρικούπη, ήθελε να έχει άμεση πρόσβαση σε κρησφύγετο για λίγες ημέρες και άλλα ρούχα για να αλλάξει σύντομα, ώστε να αποφύγει τυχόν προσαγωγή από περιγραφή επίσης τυχόν μάρτυρα.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και πριν τη σύλληψη του 29χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν στοιχεία ότι ετοιμαζόταν διπλό χτύπημα σε βάρος αστυνομικών, τόσο βομβιστικό όσο και μαζική αιφνίδια επίθεση σε βάρος διμοιριών στην περιοχή. Έτσι λοιπόν φαίνεται αποφάσισαν η Αντιτρομοκρατική να δράσει άμεσα και να συλλάβει τον 29χρονο που στο μεταξύ είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Η νέα έφοδος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έγινε πρωινές ώρες σήμερα και στο νέο προσωρινό κρησφύγετο που είχε μισθώσει μέσω διαδικτύου για μόλις 5 ημέρες ο 29χρονος, στα Εξάρχεια.

Μέσα σε αυτό βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού. Ειδικά ο υπολογιστής και το κινητό που θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ίσως να δώσουν και νέα στοιχεία στις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη πίσω του ο 29χρονος άφησε πολλά κρίσιμα στοιχεία στις Αρχές, όπως το πλήθος των εκρηκτικών με τα οποία τον έπιασαν, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής στην γιάφκα της Αλκαμένους και οι 8 πλαστές ταυτότητές του.

Η σχέση με την Πόλα Ρούπα

Την πεποίθηση ότι υπήρχε μίας μορφής σχέση και συνεργασία μεταξύ του συλληφθέντα 29χρονου στην οδό Αλκαμένους πέρα από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και με τον Επαναστατικό Αγώνα ενισχύουν οι πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του μαζί με τα εκρηκτικά και δημοσιεύει η ΕΛ.ΑΣ. στην ιστοσελίδα της.

Πέρα από την πραγματική του ταυτότητα βρέθηκαν και οι 8 πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε εκ των οποίων με μία προχώρησε στην ενοικίαση της γιάφκας της οδού Αλκαμένους.

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής πλαστά στοιχεία:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΕ-103118», με ημερομηνία έκδοσης «26/2/2007» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», όνομα πατρός «ΠΕΤΡΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 19/11/1991, τόπο γέννησης «ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ».

Η ίδια ταυτότητα σε ηλεκτρονική μορφή και χωρίς την φωτογραφία τότε του συλληφθέντα 29χρονου είχε βρεθεί στην κατοχή της Πόλας Ρούπα μετά τη νέα σύλληψή της.

Ο 27χρονος που συνελήφθη στη Ν. Ιωνία είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για τρομοκρατία.

Χθες το βράδυ και σε τυχαίο έλεγχο αντρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε Ι.Χ αυτοκίνητο στη Νέα Ιωνία που κρίθηκαν ύποπτοι οι δύο επιβαίνοντες, στην κατοχή τους βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα γεμιστήρας όπλου με σφαίρες.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν με τον νόμο περί όπλων, ο ένας από τους δύο όμως και συγκεκριμένα ένας 27χρονος είχε κατηγορηθεί και προφυλακιστεί στο παρελθόν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Η συγκεκριμένη σύλληψη δεν σχετίζεται με την υπόθεση του 29χρονου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα