Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου

Το λιμάνι του Ηρακλείου
Το λιμάνι του Ηρακλείου EUROKINISSI

Ανακοίνωση με την οποία καθιστά γνωστό πως δεν επιτρέπεται πλέον η είσοδος των πολιτών στο βόρειο λιμενοβραχίονα του λιμένα της πόλης εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ο Απρίλιος είναι ο πλέον κρίσιμος και αποφασιστικός μήνας για την Ελλάδα στη μάχη που δίνει για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και σε αυτό τον σκληρό και διαρκή αγώνα η ελληνική κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε όπλο που έχει στη φαρέτρα της για να προστατεύσει τους πολίτες και να τους κρατάει σώους και ασφαλείς.

Το τελευταίο όσον αφορά στην πόλη του Ηρακλείου έχει να κάνει με το λιμάνι της πόλης και την άδεια των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτό, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να επιβάλλει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στον βόρειο λιμενοβραχίονα του λιμένα.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται αναλυτικά:

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθ. 15/2020/12-4-2020 Απόφαση απαγορεύτηκε η είσοδος και μετακίνηση πολιτών στο Βόρειο Λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρκλείου.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από σήμερα 12/4/2020 και ώρα 12:00 και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμένα εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και εφόσον δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Αποφάσεις αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες της προαναφερθείσας απόφασης, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Κρήτη
SHARE:

24Media Network