Επιστολή Δημάκη: Στον Κορυδαλλό βασιλεύει η διαφθορά, ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις του

Επιστολή Δημάκη: Στον Κορυδαλλό βασιλεύει η διαφθορά, ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις του
Βασίλης Δημάκης

Ο Βασίλης Δημάκης έδωσε σημεία ζωής μέσω επιστολής του και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παραβίασε τους όρους της εκπαιδευτικής του άδειας.

Με επιστολή του στο 2020mag.gr o Βασίλης Δημάκης, ο οποίος παραβίασε τους όρους της εκπαιδευτικής του άδειας και δεν έχει επιστρέψει ακόμη στις φυλακές αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την ενέργεια.

Ο κρατούμενος επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση των φυλακών του Κορυδαλλού για την οποία κάνει σοβαρές καταγγελίες: “Αν όλη η προσπάθειά μου ήταν προσχηματική και σκοπός μου ήταν να παραβιάσω τους όρους και να αποκτήσω την ελευθερία μου με αυτόν τον μη θεμιτό τρόπο, δεν θα πηγαινοερχόμουν για τόσο καιρό τζάμπα στο κάτεργο του Κορυδαλλού, στο χαμαιτυπείο που καταφέρνει και στεγάζει σε τόσο υψηλό ποσοστό τόσο πολλούς διεφθαρμένους επίορκους δημόσιους λειτουργούς ανά τετραγωνικό μέτρο.

Εδώ και ένα χρόνο ο Κορυδαλλός έχει μία ανίκανη διοίκηση, ικανή μόνο στη διαφθορά και στις προσωπικές εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο, αρχής γενομένης από τη διευθύντρια αλλά και τους 2-3 τρεις αρχιφύλακες που μοιράζονται την εξουσία. Θα είχα αρπάξει την ευκαιρία ευθύς εξαρχής από το 2018, που βγήκα για πρώτη φορά μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας και 8 δίψας, τα οποία είναι γνωστά τοις πάσι”.

Ο Δημάκης θέλησε επίσης να απευθυνθεί και όσους στήριξαν μέχρι στιγμής το αίτημά του να συνεχίσει απρόσκοπτα τις σπουδές του: “Θέλω να πω σε όσους στήριξαν τον αγώνα μου μέχρι τώρα, ότι δεν υπέγραψα κανένα χαρτί «παρθενίας» απέναντί τους, με την προϋπόθεση να στηρίξουν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση, αλλά προφανώς αυτό που μπορώ εύκολα να υποσχεθώ είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακώ σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, προς θλίψη του νεοφιλελεύθερου ακροατηρίου που με περισσή χολή σχολιάζει κάτω από συνδέσμους που αναφέρονται στην απόφασή μου να παραβιάσω τους όρους και το βραχιολάκι.

Λένε πως με πρόφαση τη δική μου παραβίαση των όρων, ετοιμάζονται να κόψουν όλες τις εκπαιδευτικές άδειες. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει αυτό.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, παραβίασε εκπαιδευτική άδεια συγκρατούμενός μας και δεν υπήρξε συνέπεια για κάποιον άλλον. Όπως ήταν φυσικό. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις πράξεις του. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία. Βέβαια, αν πίστευαν στη Δημοκρατία οι διοικούντες τον Κορυδαλλό, θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, αλλά ας όψεται”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα