Απάντηση Παρασκευόπουλου για τη χρήση του beach volley στο Φάληρο

Απάντηση Παρασκευόπουλου για τη χρήση του beach volley στο Φάληρο

"Η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης" αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αντιδράσεις για τη χρήση μέρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Φαλήρου για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Νικ. Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει τις δικαστικές αίθουσες ως "κοσμήματα των πόλεων" προσθέτοντας ότι δεν κατανοεί "ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους".

Ολόκληρη η δήλωση του Νικ. Παρασκευόπουλου έχει ως εξής:

«Τα δικαστήρια, ναοί της δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει.

Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό.

Ευχαριστώ μάλιστα θερμά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μια λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρέθηκε αίθουσα για τις μεγάλες δίκες

SHARE:

24Media Network