Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος: "Διαστρεβλωμένες οι πληροφορίες – Επιδιώκουν να μας πλήξουν"

Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος: "Διαστρεβλωμένες οι πληροφορίες – Επιδιώκουν να μας πλήξουν"
EUROKINISSI

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ξεκαθαρίζει πως ακόμη δεν έχει λάβει ολοκληρωμένες απαντήσεις για την υπόθεση.

Στο εξωτερικό, και κυρίως στην Κύπρο, έχει επικεντρώσει την αναζήτησή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφορικά με το Μαν. Πετσίτη.

Ήδη η ανεξάρτητη αρχή έχει στείλει σχετικά αιτήματα με στόχο να εντοπίσει αν διατηρούσε εκτός Ελλάδος τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχουν υπάρξει ολοκληρωμένες απαντήσεις, οι οποίες αναμένεται να διαβιβαστούν στις εισαγγελικές αρχές, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες που αφορούν τόσο στον -κατά τα δημοσιεύματα- «εκπρόσωπο υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου», όσο και την υπόθεση ΔΕΠΑ. Πάντως, κάθε απάντηση που λαμβάνει η αρχή καταλήγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διαβιβαστούν στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές που πραγματοποιούν σχετικούς έρευνες.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Αρχής αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια . Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες. Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής.»­

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την κλήση της Ζαΐρη στη Βουλή για την υπόθεση Πετσίτη ζητά η ΝΔ

Τζανακόπουλος: "Ο κ. Μητσοτάκης αγκάλιασε τις ακροδεξιές πρακτικές"

Αντιδράσεις ΝΔ για την υπόθεση Πετσίτη

SHARE:

24Media Network