Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στις κατηγορίες των Λιμενικών: Η ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης

Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στις κατηγορίες των Λιμενικών: Η ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης
Η ΓΑΔΑ Eurokinissi

Ενώ βρίσκονταν ήδη στο σημείο οι Λιμενικοί κάλεσαν την Αστυνομία και ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και όχι πριν την επιχείρηση, όπως επισημαίνουν κορυφαίο κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κόντρα των Λιμενικών με την ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση που στήθηκε χθες στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα την επίθεση που δέχτηκαν στελέχη του Λιμενικού και ο εισαγγελέας.

Αντίθετα με αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητάς ότι πριν την επιχείρηση ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ., η εσωτερική έρευνα της Αστυνομίας και όσα είπε στον News 24/7 στους 88, 6 η Όλγα Γεροβασίλη δείχνει ότι στις 8:20 χθες το βράδυ, κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με Εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.

Μετά από 18 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα στις 20:38 και 17 δευτερόλεπτα, άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι Αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με Εισαγγελέα.

Στις 20:50 άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο. Δηλαδή ενώ ήδη βρίσκονταν στο σημείο και όχι πριν την επιχείρηση ώστε να έχουν ληφθεί μέτρα.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. πάντα, η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, δηλαδή 10 λεπτά αφού ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ενώ ήδη κατέφταναν οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο, όπου πλέον οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι μέχρι και η ίδια η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη τόνισε σήμερα μέσω του News24/7 στους 88,6, πως δεν είχε σχετική ενημέρωση η Αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα