Δεν ήταν ενήμερη η Ασφάλεια για την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια-Τους χτύπησαν και τους πήραν τα όπλα

Δεν ήταν ενήμερη η Ασφάλεια για την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια-Τους χτύπησαν και τους πήραν τα όπλα
Περιπολικό στα Εξάρχεια - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Επίθεση δέχτηκαν από ομάδα ατόμων ένας Εισαγγελέας και δύο Λιμενικοί κατά τη διάρκεια κατ΄οίκον έρευνας που διενεργούσαν σε υπό κατάληψη οικία στα Εξάρχεια-Ξαφνικά συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι ομάδα κουκουλοφόρων και τους επιτέθηκαν-Ένας κουκουλοφόρος τους απείλησε με καλάσνικοφ και τους αφαίρεσαν τα υπηρεσιακά τους όπλα και στη συνέχεια τους χτύπησαν ανηλεώς, ενώ έναν λιμενικό τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στον μηρό

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ενήμερη η Αστυνομία για την επιχείρηση του Λιμενικού χθες σε υπό κατάληψη σπίτι στην Πλατεία Εξαρχείων για υπόθεση ναρκωτικών, τονίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Το σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε περίπου στις 10 το βράδυ στα Εξάρχεια σε βάρος Λιμενικών και Εισαγγελέα. Το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για ενισχύσεις και παροχή βοήθειας, καθώς δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων ένας Εισαγγελέας και δύο Λιμενικοί κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας για υπόθεση ναρκωτικών, που διενεργούσαν σε οικία στα Εξάρχεια, κοντά στην Πλατεία Εξαρχείων.

Είχε προηγηθεί από το Λιμενικό η σύλληψη ενός αλλοδαπού στον Πειραιά που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά, ο οποίος υπέδειξε το συγκεκριμένο σπίτι, ως χώρο απ’ όπου τα προμηθεύτηκε. Στήθηκε λοιπόν επιχείρηση του Λιμενικού παρουσία εισαγγελέα, όπου βρέθηκαν ναρκωτικά και συνελήφθησαν μία Ελληνοαυστραλέζα και μία Μαροκινή.

Κατά την έξοδο των Λιμενικών και του Εισαγγελέα από την οικία δέχτηκαν την επίθεση από τους κουκουλοφόρους, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν μάλιστα οπλισμένοι. Ένας φέρεται να απείλησε μάλιστα τους άντρες του Λιμενικού με καλάσνικοφ, τους αφόπλισαν και τους πήραν τα υπηρεσιάκα τους όπλα και τους χτύπησαν ανηλεώς, ενώ έναν από τους Λιμενικούς τον τραυμάτισαν κιόλας με μαχαίρι στον μηρό.

Οι δράστες κατάφεραν να απελευθερώσουν την Ελληνοαυστραλέζα που είχε συλληφθεί ενώ την Μαροκινή κατάφεραν να την κρατήσουν δεσμευμένη οι άντρες του Λιμενικού και μπόρεσαν να την απομακρύνουν.

Στο σημείο τότε κλήθηκε η Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν προς βοήθεια των Λιμενικών όμως οι δράστες είχαν ήδη καταφέρει να διαφύγουν. Οι τραυματίες λιμενικοί και ο εισαγγελέας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Έρευνα για το περιστατικό και για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα