Απαράδεκτη δήλωση Μπιμπίλα: “Γιατί η Χρονοπούλου κατήγγειλε το όνομα του Γεωργούλη τέσσερις μήνες μετά;”

Απαράδεκτη δήλωση Μπιμπίλα: “Γιατί η Χρονοπούλου κατήγγειλε το όνομα του Γεωργούλη τέσσερις μήνες μετά;”
Σπύρος Μπιμπίλας eurokinissi

Victim blaming με τα όλα του από την πλευρά του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος έθεσε ξανά το κατάπτυστο ερώτημα "γιατί τώρα" στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία σε βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η θέση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, αναφορικά με την υπόθεση της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό από τη δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου.

Αφορμή για την τοποθέτηση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, έθεσε το ερώτημα “γιατί τώρα;“, ένα ερώτημα που το μόνο που καταφέρνει είναι να ενοχοποιήσει το θύμα και τίποτα άλλο, ήταν η ανάρτηση του γνωστού σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Λευτέρη Πλασκοβίτη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως “όσο αθώος ή ένοχος ήταν ο Φιλιππίδης όταν μάθαμε την πρώτη καταγγελία θύματος, άλλο τόσο αθώος ή ένοχος είναι κ ο Γεωργούλης”, κάνοντας παράλληλα λόγο για καταδίκες και αθωώσεις α λα κάρτ.

Στο ερώτημά του μάλιστα εάν ο Αλέξης Γεωργούλης είναι μέλος του ΣΕΗ, την απάντηση έδωσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αφού έθεσε μερικά εύλογα ερωτήματα, όπως γιατί ο κόσμος τον ψήφισε και τον έστειλε στην Ευρωβουλή ή γιατί ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν είχε ασχοληθεί ούτε καν με τον συνδικαλισμό, αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τον χρόνο που έγινε η καταγγελία, γιατί δημοσιοποιήθηκε τώρα και γιατί η Ελένη Χρονοπούλου κατήγγειλε το όνομά του 4 μήνες μετά αφού, όπως είπε, η ίδια είναι νομικός.

Έκανε δηλαδή ένα διαδικτυακό victim blaming, ζητώντας από την καταγγέλλουσα εξηγήσεις γιατί επέλεξε να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη τώρα. Ασχέτως αν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Χρονοπούλου, δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση για την έρευνα της καταγγελίας από τις βελγικές αρχές.

“Το ζήτημα Λευτέρη μου είναι γιατί τον έστειλε ο κόσμος στην Ευρωβουλή , για ποιο λόγο τον έβαλε ο Συριζα ενώ δεν είχε ασχοληθεί ποτέ ούτε με τον συνδικαλισμό, ο χρόνος που έγινε η καταγγελία, το γιατί δημοσιοποιηθηκε τώρα, το γιατί κατήγγειλε το όνομα του 4 μήνες μετά , αφού η ιδια ειναι νομικός, γενικά όλη αυτή η ιστορια δεν μοιάζει καθόλου με των 2 καταδικασθεντων πρωτοδικως , γιατί υπήρχαν γι αυτούς σωρεία σοβαρων καταγγελιων στο ΣΕΗ κ την Εισαγγελεια. Ο Γεωργουλης είναι μέλος του ΣΕΗ κ του ΤΑΣΕΗ κι έχει βοηθήσει οικονομικά το ΤΑΣΕΗ με εκδηλώσεις που έκανε στα μαγαζιά που είχε τότε”, ήταν το σχόλιο του Σπύρου Μπιμπίλα, που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν τον πρόεδρο του ΣΕΗ για “αντιμετώπιση των εγκλημάτων α λα καρτ“, τονίζοντας πως ο Αλέξης Γεωργούλης θα έπρεπε να διαγραφεί προσωρινά μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Απαντώντας στον Σπύρο Μπιμπίλα, ο Λευτέρης Πλασκοβίτης ανέφερε πως τα ερωτήματά του είναι άστοχα, τονίζοντας πως “η καταγγελία είναι ακριβώς ίδια με την πρώτη καταγγελία που έγινε εναντίον του Φιλιππίδη 10 περίπου χρόνια μετά το συμβάν. Τώρα αναρωτιόμαστε γιατί άργησε 4 μήνες να πει στις βέλγικες αρχές το όνομα του;;”.


Η ανάρτηση του Λευτέρη Πλασκοβίτη:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα