Υπόθεση Γεωργούλη: “Δεν καθυστέρησε η έρευνα για την καταγγελία” λέει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας

Υπόθεση Γεωργούλη: “Δεν καθυστέρησε η έρευνα για την καταγγελία” λέει ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας
Ο Αλέξης Γεωργούλης EUROPEAN PARLIAMENT

Για έναν "δύνατό άνθρωπο, μια αγωνίστρια", έκανε λόγο ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, ενώ αποκάλυψε πως γνώριζε για την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από την πρώτη στιγμή.

Ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου αποκάλυψε πως η πελάτισσά του δεν είχε σκοπό να αποκαλύψει το όνομά της από τη στιγμή που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Συγκεκριμένα, ο Σπήλιος Σπηλιάκος μιλώντας στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας την πελάτισσά του, έκανε λόγο για μια δυνατή γυναίκα και αγωνίστρια”.

“Η κυρία Χρονοπούλου είναι πολύ δυνατός άνθρωπος, αγωνίστρια, παλεύει, αντέχει. Είναι μια δύσκολη περίοδος και η ίδια, όπως έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους, είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα της διαδικασίας της ποινικής που έχει ανοίξει στο Βέλγιο από το 2020 και ξαφνικά χωρίς τη συναίνεσή της βγήκαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα και ήρθαν πάνω της τελοσπάντων τα φώτα της δημοσιότητας, το οποίο ουδέποτε επεδίωξε. Ξαναλέω όμως πως είναι ένας δυνατός άνθρωπος” είπε αρχικά ο κ. Σπηλιάκος.

Στην συνέχεια, ο δικηγόρος της κ. Χρονοπούλου παραδέχτηκε πως γνώριζε εξαρχής για την καταγγελία. “Η κυρία Χρονοπούλου πήγε στις βελγικές Αρχές και κατήγγειλε το περιστατικό και από εκεί και πέρα σε συνεννόηση με τις Αρχές έγιναν τα προβλεπόμενα. Δεν θέλω να επεκταθώ στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχει γίνει ό,τι είναι απαραίτητο με βάση της δικονομία του Βελγίου”.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθυστέρησης της έρευνας από τις βελγικές Αρχές, ο κ. Σπηλιάκος δήλωσε πως “δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έρευνας με την έννοια ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι πιο γρήγορα και δεν το έκαναν κατ’ επιλογήν. Εξ όσων έχω πληροφορηθεί από τους συναδέλφους στο Βέλγιο, οι χρόνοι στους οποίους ενήργησαν, είναι συνήθεις”.

Ελένη Χρονοπούλου: Κατήγγειλα τον Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης

Υπενθυμίζεται πως η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου αποκάλυψε πως στις αρχές του 2020, κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, μέσα από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Χρονοπούλου:

“Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα