Απαραίτητοι γιατροί, διερμηνείς και μια μονάδα Υγείας στο ΚΥΤ Μόριας

Πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια
Πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Αλέξανδρος Ζάμπρας, μιλά για την "υφαρπαγή" ΑΜΚΑ από τους αιτούντες άσυλο κι τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο είναι η έλλειψη γιατρών, ειδικά με το βάρος των αιτούντων άσυλο. "Δεν γίνεται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μυτιλήνης, όπως είναι το ΚΥΤ Μόριας να μην υπάρχει μία δομή πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, γεγονός που έχουμε προτείνει εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο" τονίζει ο κ. Ζάμπρας εξηγώντας τη δυσκολία μετακίνησης εκατοντάδων αιτούντων άσυλο ως το Νοσοκομείο, όπου ήδη παρουσιάζει έλλειψη γιατρών, με συνέπεια να επιβαρύνονται κυρίως οι κλινικές Παθολογική, μαιευτική και παιδιατρική.

Ο κ. Ζάμπρας αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον 12χρονο πρόσφυγα που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού στην Τουρκία και λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ, δεν μπορούσε να πάρει τα φάρμακά του με κίνδυνο τη ζωή του. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε το σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε με τη βίαιη αλλαγή υφαρπαγής ΑΜΚΑ από τους αιτούντες άσυλο που επέβαλε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και έχουν τεράστιο πρόβλημα να πάρουν τα φάρμακά τους.

ADVERTISING

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη:

Πηγή: 

Stonisi.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μόρια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετράει τις πληγές της η Μόρια-Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα δεύτερη σορός

Μόρια: Θολό το πώς άρχισε η φωτιά - Τα βίντεο ντοκουμέντο

Εκτός ελέγχου η Μόρια: Ταυτοποιήθηκε η νεκρή - Ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις

ΚΚΕ για Μόρια: Μια ακόμη τραγική συνέπεια της βαρβαρότητας που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες

SHARE:

24Media Network