Απέκλεισε το lockdown για την ώρα o Χαρδαλιάς – Τα δύο μέτρα που προανήγγειλε

Απέκλεισε το lockdown για την ώρα o Χαρδαλιάς – Τα δύο μέτρα που προανήγγειλε
Στιγμιότυπο από την Ερμού Eurokinissi

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως η Αττική απέχει πολύ από το lockdown, ωστόσο κατέδειξε δύο μέτρα τα οποία έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζονται σοβαρά.

Μία σειρά ενδιάμεσων μέτρων πριν από αυτό που μέχρι στιγμής φαίνεται να αποτελεί “έσχατη λύση” για την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι, όπως προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown στην Αττική για την ώρα, ενώ κατέδειξε και δύο μέτρα που ήδη εξετάζονται και δεν αποκλείεται να τεθούν σε εφαρμογή στο επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και την επιβολή περιοριστικών μέτρων για τους ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω, αυτούς δηλαδή που βρίσκονται στις κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε, ο Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: “Είμαστε μακριά από ένα lockdown. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας, λοιπόν, και βάσει όσων δήλωσε στο διάγγελμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση συνεχίζει να αποφεύγει την απόφαση επιβολής νέου lockdown, για πληθώρα λόγων, κυρίως οικονομικών, εξετάζοντας ήδη τα επόμενα μέτρα που θα πάρει αν τα κρούσματα συνεχίσουν να έχουν την ίδια αυξητική πορεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα