Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Απορρίφθηκε νέα αίτηση άδειας του

Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Απορρίφθηκε νέα αίτηση άδειας του

Ο εισαγγελέας έθεσε βέτο στη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο για τρομοκρατία Δ. Κουφοντίνα, παρόλο που ο διευθυντής των φυλακών και ο υπεύθυνος ψυχολόγος είχαν κάνει θετική εισήγηση. Η ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα.

Μερικές ώρες μετρά η απεργία πείνας που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εξαιτίας της νέας άρνησης του αρμόδιου εισαγγελέα να χορηγηθεί άδεια στον καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Η άρνηση του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου, όπου κρατείται εδώ και μήνες ο Δημ. Κουφοντίνας, οδήγησε στην απόρριψη της αίτησης (ο διευθυντής και η κοινωνική λειτουργός είχαν θετική κρίση), αφού «έστειλε» την υπόθεση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και δεν έκανε δεκτή την αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αναγνώρισε στη συνομιλία του με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του ότι εχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η χορήγηση αδείας, ωστόσο φέρεται να επικαλέστηκε λόγους ουσίας δίνοντας έμφαση στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», την οποία είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο κρατούμενος εμφανίζεται να έχει εκφράσει τη θέση πως η επίμαχη δήλωση έχει παρερμηνευθεί καθώς το νοημά της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν δε ότι ο Δημ. Κουφοντίνας απάντησε στον εισαγγελέα των φυλακών ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας» φέρεται να είπε ο πολυισοβίτης.

Ο γιος του καταδικασμένου Έκτορας Κουφοντίνας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου των Φυλακών:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα