Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης

ΒΟΥΛΗ-Εξεταστική Επιτροπή « Για τη διερεύνηση της υπόθεσης ''SIEMENS'' στο σύνολό της»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISS-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ-Εξεταστική Επιτροπή « Για τη διερεύνηση της υπόθεσης ''SIEMENS'' στο σύνολό της»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISS-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Καστοριάς

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Καστοριάς Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης.

Ο Κ. Σημαιοφορίδης γεννήθηκε το 1931 στην Πεντάβρυσο Καστοριάς, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επί πολλά έτη υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Διετέλεσε δήμαρχος Καστοριάς, ενώ το 1981 για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Πολιτικός με μακρά κοινοβουλευτική θητεία, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ενώ στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διετέλεσε υπουργός πάρα τω πρωθυπουργό. Πριν από ένα μήνα δώρισε στον δήμο Καστοριάς όλη την προσωπική συλλογή βιβλίων του, που ανέρχεται σε 20.000 τόμους.

Ήταν παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα (Πέμπτη) στις 4 το απόγευμα, από τον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:Eurokinissi

SHARE:

24Media Network