Εκκενώθηκε από τους πρόσφυγες ο Σταθμός Λαρίσης

Εκκενώθηκε από τους πρόσφυγες ο Σταθμός Λαρίσης
Πρόσφυγας στο σταθμό Λαρίσης Eurokinissi

Δεν υπάρχουν πλέον πρόσφυγες στο Σταθμό Λαρίσης αφού οι τελευταίοι αποχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής. Σύσκεψη για μέτρα ασφαλείας.

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από το Σταθμό Λαρίσης χώρο τον οποίο είχαν καταλάβει από το πρωί της Παρασκευής ζητώντας να ταξιδέψουν για τα σύνορα έχοντας πάρει πληροφορίες από δίκτυα που τους πληροφορούσαν ότι θα μπορούσαν να φύγουν για την Ευρώπη.

«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν.Τους ενημερώνουμε συνέχεια », ανέφερε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό Λαρίσης επίσης δεν εκτελούνται. Μια ομάδα ανθρώπων σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, η οποία έπρεπε να επιστρέψει στην Πελοπόννησο, μετά από μεσολάβηση του κ. Κλάπα, τελικά αναχώρησε για τον προορισμό της.

Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας

Μόλις αποχώρησε από το χώρο του σταθμού και ο τελευταίος πρόσφυγας έλαβε χώρα σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ δεν θα γίνουν δρομολόγια τρένων υπό το φόβο των Ιουδαίων. Το πιο πιθανό είναι τα δρομολόγια να αρχίσουν ξανά το πρωί του Σαββάτου ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο σταθμό αλλά και γύρω από αυτόν θα είναι αυξημένα.

Η ΕΛΑΣ από την πλευράς διερευνά τα δίκτυα μέσα από τα οποία έφτασαν οι λανθασμένες πληροφορίες στους πρόσφυγες με συνέπεια να δημιουργηθούν εντάσεις τόσο στο Σταθμό Λαρίσης όσο και στα Διαβατά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα