Απόδραση από το λιμάνι του Πειραιά: Συνελήφθησαν οι δύο δραπέτες

Απόδραση από το λιμάνι του Πειραιά: Συνελήφθησαν οι δύο δραπέτες
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας Eurokinissi

Στη Ν. Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν οι δύο κακοποιοί που δραπέτευσαν από το λιμάνι του Πειραιά την Τετάρτη

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από καλοσχεδιασμένη επιχείρηση αντρών της Ασφάλειας Αττικής και κομάντο των ΕΚΑΜ, οι δύο επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί που κατάφεραν προχθές το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους από τις Φυλακές Κορυδαλλού στις Φυλακές Χανίων, μαζί με άλλους 9 κρατούμενους.

Υπενθυμίζεται πως κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο της γραμμής για Κρήτη, στο λιμάνι του Πειραιά, τέσσερις από τους κρατούμενους κατάφεραν να προκαλέσουν φασαρία, να επιτεθούν στους αστυνομικούς και να καταφέρουν να διαφύγουν.

Ο ένας συνελήφθη σχεδόν αμέσως από άντρα του λιμενικού που είδε το συμβάν, ενώ ο δεύτερος καταδιώχθηκε από αστυνομικούς και στο τέλος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Από τους τέσσερις Αλβανούς δραπέτες οι δύο που κατάφεραν να διαφύγουν έως σήμερα έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Ο ένας είναι ο εκτελεστής της συμμορίας εκβιαστών και εμπόρων ναρκωτικών του κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, Βασίλη Βαρελά, γνωστός και ως «Μπιλ ο Καναδός» που κυριαρχούσε στην Μεσσηνία και μάλιστα είχε εκτελέσει «συμβόλαιο θανάτου» τον Νοέμβριο του 2011 σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών γιου του.

Είχε σχεδόν αποκεφαλίσει με μαχαίρι πρώτα το παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, με τον οποίο είχε διαφορές ο Βαρελάς και στη συνέχεια είχε εκτελέσει με μία σφαίρα στο κεφάλι τον 35χρονο. Οι δύο τους βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ποτάμι του Παμισού στη Μεσσηνία, που ο δράστης είχε ρίξει το αυτοκίνητό τους.

Επίσης, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας εκτελεστής που συνελήφθη περίπου έναν μήνα μετά στο Πόρτο Ράφτη, ύστερα από επιχείρηση της ΕΚΑΜ, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία σε βάρος ενός 32χρονου Έλληνα στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, τον Νοέμβριο του 2008 και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός άλλου Έλληνα, τον Μάρτιο του 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πάλι κατ’ εντολή του «Μπιλ του Καναδού».

Ο δεύτερος Αλβανός δραπέτης είναι επίσης φοβερά επικίνδυνος κακοποιός και μέλος μαφιόζικης συμμορίας της Δυτικής Αττικής, με πλήθος κλοπών, ληστειών και ανθρωποκτονίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα