Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια

Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια
Εκτός φυλακής η 53χρονη καθαρίστρια tvstar.gr

Εκτός φυλακών βρίσκεται η γυναίκα που με την περιπέτεια της προκάλεσε πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης σε όλη την επικράτεια, μετά από απόφαση του Εφετείου Λάρισας.

Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια στην οποία είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 ετών επειδή παραποίησε το απολυτήριο του δημοτικού για να διοριστεί στο Δημόσιο.

Την απόφαση έλαβε νωρίτερα το Εφετείο Λάρισας, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο και λόγω της ψυχολογικής κατάστασης της 53χρονης και προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της.

Η γυναίκα είχε παραποιήσει το απολυτήριο της αναγράφοντας ότι είχε τελειώσει και τη ΣΤ’ τάξη, ενώ διέκοψε στην Ε΄τάξη. Αυτό συνέβη το 1996 και έκτοτε εργάστηκε ως καθαρίστρια επί 20 χρόνια. Η ίδια ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, ευχαρίστησε τον κόσμο για την μεγάλη συμπαράσταση και δήλωσε ότι είχε προβεί στην πράξη αυτή προκειμένου να βρει δουλειά και να μπορέσει να θρέψει τα παιδιά της.

Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια tvstar.gr

Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια tvstar.gr

Μετά την αποφυλάκιση, επανέλαβε ότι πλέον έχει πάρει κανονικά το απολυτήριο του δημοτικού, αλλά και όχι θα συνεχίσει με το γυμνάσιο. Επανέλαβε επίσης ότι δεν γνώριζε πως πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα και ότι δεν το έκανε με δόλο.

Όπως είπε, είχε πολύ καλή αντιμετώπιση από τις υπόλοιπες κρατούμενες στη φυλακή, ενώ όπως αποκάλυψε έκανε και δύο πολύ καλές φίλες που τη βοήθησαν να αντέξει όλο αυτό το διάστημα.

Ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που δημοσιοποίησαν την ιστορία της, αλλά και όλο τον κόσμο που τη στήριξε ψυχολογικά σε αυτή την περιπέτεια και “με συγχώρεσε” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά από 6 ετών» σημείωσε εν συνεχεία, για να επαναλάβει πως «από εκεί έφυγα 11 χρονών, πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας και από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά» όπως είπε για να προσθέσει ότι έκανε ό,τι έκανε για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να δοθεί το αποφυλακιστήριο στην 53χρονη καθαρίστρια έγινε σχετική δεκτή η αίτηση που έκανε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας (το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή της για λόγους υγείας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα