Αποκαλύπτεται η μαφία της ηρωίνης: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο των Αρχών

Αποκαλύπτεται η μαφία της ηρωίνης: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο των Αρχών

Που στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης της χώρας μας

Ενας 52χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών εμφανίζεται ως μισθωτής του πλοίου «Noor 1», που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνης από το Πακιστάν στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Καθημερινής», ο 52χρονος έχει ήδη καταθέσει ατύπως στους άνδρες του Λιμενικού που ερευνούν την υπόθεση.

Φέρεται να επιβεβαίωσε ότι προχώρησε στη ναύλωση του πλοίου για μεταφορά πετρελαίου μεταξύ Ιράν – Λιβύης, ενώ δήλωσε άγνοια για το φορτίο των ναρκωτικών.

Μιλώντας χθες στην «Καθημερινή», πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών άφησε να εννοηθεί ότι τις επόμενες ώρες οι διωκτικές και δικαστικές αρχές ενδέχεται να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του επιχειρηματία για συμμετοχή στη διακίνηση της ηρωίνης.

Ταυτόχρονα, πηγή από το περιβάλλον του άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο ο 52χρονος να εμφανιζόταν αργά χθες το βράδυ οικειοθελώς ενώπιον αξιωματικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προκειμένου να δώσει νέες εξηγήσεις για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Το «Noor 1», που εντοπίστηκε ήδη από την περασμένη Πέμπτη αγκυροβολημένο στη Βλήχα Ελευσίνας, ανήκει στην εταιρεία Klik Shipmanagement.

Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας, 52χρονη Κ. Α., συγκαταλέγεται μεταξύ των 14 συλληφθέντων για την υπόθεση εντοπισμού (ξημερώματα Κυριακής) του δεύτερου φορτίου ηρωίνης βάρους 986 κιλών. Επιπλέον όμως, ερευνάται ο ρόλος στην υπόθεση και του συζύγου της, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εμφανίζεται ως ο ιδιοκτήτης τού, υπό σημαία Τόγκο, λαθρεμπορικού πλοίου. Πλην της 52χρονης, στους συλληφθέντες για το δεύτερο φορτίο ηρωίνης βρίσκεται ένας ακόμα Ελληνας.

Πρόκειται για τον Κ. Κ., ο οποίος περιγράφεται ως στενός συνεργάτης του 40χρονου εφοπλιστή Ε. Γ. (συνελήφθη στις 13 Ιουνίου) και φέρεται υπεύθυνος για τη μεταφορά της ηρωίνης από το «Noor 1» προς τη μονοκατοικία της Φιλοθέης αλλά και τις δύο αποθήκες του Κορωπίου.

Τέλος, ερευνάται ο ρόλος στην υπόθεση ενός ακόμη επιχειρηματία και συνεργάτη του 40χρονου προφυλακισμένου εφοπλιστή. Η εμπλοκή του στη διακίνηση της ηρωίνης διαψεύδεται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον συνδέουν με αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου που μετέφερε τα ναρκωτικά.

H Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά πέτυχε τον εντοπισμό και του δεύτερου φορτίου ηρωίνης χάρη σε πληροφορίες που έδωσε στην κατάθεσή του ο ένας εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση κατάσχεσης του 1,13 τόνου ηρωίνης στις 12 Ιουνίου.

Πρόκειται για 29χρονο αλλοδαπό, ο οποίος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις Αρχές και κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Απολογούμενοι ο 40χρονος εφοπλιστής Ε. Γ. και η τέως σύζυγός του Κ. Στ. είχαν υποδείξει τον 29χρονο ως το άτομο που, εν αγνοία τους, τους ενέπλεξε στην υπόθεση διακίνησης των ναρκωτικών. Σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο 29χρονος και ο προφυλακισμένος εφοπλιστής Ε. Γ. ήταν παρόντες στον κατάπλου του «Noor 1» στη Βλήχα.

Από τον δεύτερο γύρο συλλήψεων – ανακρίσεων προέκυψε ότι τα ναρκωτικά φορτώθηκαν τον Μάιο στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ομάν καθώς και ότι το πλοίο κατέπλευσε στην Ελευσίνα στις 7 Ιουνίου επικαλούμενο βλάβη. Το φορτίο συνόδευε Ιρανός υπήκοος, που συνελήφθη στο παλιό ορνιθοτροφείο στο Κορωπί, όπου το κύκλωμα είχε κρύψει τα 986 κιλά ηρωίνης μετά τις πρώτες συλλήψεις.

Πηγή: Καθημερινή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα