Επιμένει το κρύο σε όλη τη χώρα. Χιόνια και στην Αττική – Αποκλείστηκε οικογένεια στην Αχαΐα

Επιμένει το κρύο σε όλη τη χώρα. Χιόνια και στην Αττική – Αποκλείστηκε οικογένεια στην Αχαΐα
Χιονόπτωση στη νότια Πίνδο την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τέλος η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς, που είχαν αποκλειστεί στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μαρτίνο. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται πλέον χωρίς προβλήματα. Δείτε βίντεο

Συνεχίζει η επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα, με αρκετές περιοχές της Ελλάδας να έχουν καλυφθεί από χιόνι. Στην Αττική έχει κλείσει η περιφερειακή Πεντέλης, ενώ και στο οδικό δίκτυο προς την Πάρνηθα απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Το πρωί έγινε γνωστό πως οικογένεια στην Αχαΐα κάλεσε σε βοήθεια τις αρχές, καθώς αποκλείστηκε μέσα στο σπίτι της από το πολύ χιόνι.

Ανοιχτή είναι από το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας που είχε χτες το σοβαρό πρόβλημα από την χιονόπτωση στο Μαρτίνο Καθώς η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ. Eurokinissi

 

Στην Αττική, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει ακόμα στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας

Χωρίς προβλήματα γίνεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος του Μαρτίνου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ομαλά με κανονικές ταχύτητες, σε καθαρό οδόστρωμα, όπως αναφέρει το TV Star.

Για πολλές ώρες όμως από τις 14:30 της Παρασκευής, μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου χιλιάδες οδηγοί περίμεναν στην ουρά, με ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα τους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για έλλειψη συντονισμού των αρχών, ωστόσο το κακό ξεκίνησε όταν Ι.Χ. ακινητοποιήθηκαν στις στροφές της Μαλεσίνας. Φορτηγά, λεωφορεία και Ι.Χ. που ακολουθούσαν κόλλησαν στο σημείο και μετά ακολούθησε το χάος με τις ουρές να ξεπερνούν τα 16 χιλιόμετρα.

Αυτή την ώρα πάντως η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Σε ότι αφορά στην υπόλοιπη Φθιώτιδα ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν. Στους κεντρικούς άξονες από Λαμία προς Άμφισσα και Δομοκό η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου η αστυνομία το δίνει με αλυσίδες, κυρίως όμως λόγω του παγετού.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όπου δεν υπάρχει πρόσβαση, αφού χιόνιζε αργά το βράδυ της Παρασκευής, θα ενεργήσουν το Σάββατο τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Στην Αττική, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει ακόμα στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους στο Αιγαίο φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Blue Star Delos» για Κυκλάδες.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το Σάββατο, καλό είναι πριν την αναχωρήσή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές των δρομολογίων.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χωράς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, τις βράδυνες ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και ανατολικά. άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο αιγαίο Θ και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα