Αποκλειστικό NEWS 24/7: “Δεν έχω καμία εμπλοκή στην επίθεση με το βιτριόλι” λέει η φίλη της 36χρονης

Αποκλειστικό NEWS 24/7: “Δεν έχω καμία εμπλοκή στην επίθεση με το βιτριόλι” λέει η φίλη της 36χρονης
Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, Έφη Καρακαντζούλα ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Η γυναίκα που εμφανίζεται ως φίλη της Έφης Κακαράντζουλα και πιθανή συνεργός στην επίθεση με βιτριόλι κατά την Ιωάννας Παλιοσπύρου, μιλά στο NEWS 24/7 για όσα της αποδίδουν.

Για “σενάρια συνομωσίας”, τα οποία θα ξεδιαλύνει η ελληνική Δικαιοσύνη μιλά η γνωστή της Έφης Κακαράντζουλα, η οποία εδώ και ημέρες έχει συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αποτελεί ένα από τα δύο πρόσωπα που -κατά την πολιτική αγωγή- ενδέχεται να συνέδραμαν την κατηγορουμένη στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η 37χρονη γυναίκα προχωρά σε μία αποκλειστική δήλωση στο NEWS 24/7 σχετικά με τα όσα της καταλογίζονται. Υποστηρίζει πως η ίδια έχει βρεθεί ενώπιον των αστυνομικών αρχών σε προγενέστερο στάδιο των ερευνών και είναι έτοιμη να βρεθεί ξανά μπροστά σε όποια αρμόδια αρχή την καλέσει για να καταθέσει.

“Έχω αρχίσει να ζω μία κόλαση. Έχει διαταραχθεί η προσωπική μου ζωή. Για αυτό και ζήτησα τη βοήθεια νομικών” αναφέρει η γυναίκα, η οποία γνώρισε την κατηγορούμενη ως πελάτισσα στην επιχείρηση που διατηρεί.

Η ίδια επισημαίνει στο NEWS 24/7 ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στην υπόθεση, και τονίζει: “Όταν κλήθηκα να καταθέσω ενώπιον των αστυνομικών αρχών, βοήθησα όσο μπορούσα το έργο τους. Το ίδιο θα πράξω και ενώπιον του Δικαστηρίου εάν και εφόσον κληθώ. Προς το παρόν, πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά τα σενάρια συνομωσίας και όλοι μας να σεβαστούμε το έργο του Δικαστηρίου και την Ιωάννα”.

Όπως εξηγεί τόσο η ίδια όσο και η πληρεξούσια δικηγόρος της, Νατάσσα Χονδρογιάννη, αν γνώριζε κάτι παραπάνω για τη σφοδρή επίθεση, θα είχε ενημερώσει τις Αρχές, ως όφειλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πράγματι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση, ενώ έχει διενεργηθεί και κατ’οίκον έρευνα την ίδια περίοδο που παρέδωσε τα κινητά της για να ερευνηθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όσο για τις σχέσεις της με την 36χρονη κατηγορούμενη, εμφανίζονται να περιορίζονται στο χώρο εργασίας της, τον οποίο η Έφη Κακαράντζουλα επισκεπτόταν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

Η δικηγόρος Νατάσσα Χονδρογιάννη στέκεται και στην πρόσφατη δήλωση συνηγόρου, κατά την οποία από την ανάγνωση των εγγράφων προέκυψε ότι “η γυναίκα που ερευνάται ως συνεργός στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας είχε καταχωρημένο στο κινητό της το tracker της δράστιδος από το οποίο δεχόταν και λάμβανε συνεχώς την τοποθεσία της Ιωάννας. Θα αξιολογηθεί κατά την πορεία και η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της”.

Αυτή η τοποθέτηση του Νίκου Αλεξανδρή, δικηγόρου της πολιτικής αγωγής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης την Πέμπτη, προκάλεσε αρκετά ερωτήματα, ως προς το αν αυτό σημαίνει πως η φίλη της κατηγορουμένης ήταν σε θέση να παρακολουθεί το tracker ή όχι.

Από την πλευρά της, η νομικός Νατάσσα Χονδρογιάννη αναφέρει στο NEWS 24/7: “Πρόκειται για δήλωση – πυροτέχνημα χωρίς τις αντίστοιχες αποδείξεις. Χωρίς να έχουμε γνώση της δικογραφίας, κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι τέτοιο αποδεικτικό στοιχείο δεν υπάρχει και αν υπάρχει να μας το επιδείξουν. Η κατηγορούμενη ήταν πελάτισσα της εντολές μου για χρόνια, και ως εκ τούτου υπήρχαν τηλεφωνικές επαφές, αλλά μέχρι εκεί”.

Η καταγγελία για συνέργεια

Η εμπλοκή του ονόματος της 37χρονης, όπως κι ενός 36χρονου άνδρα -πρώην συντρόφου της- στη δικογραφία για τη επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου με καυστικό υγρό τον Μάιο του 2020, δεν είναι καινούργια υπόθεση. Έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ωστόσο τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται πως δεν οδήγησαν την τακτική ανακρίτρια στο να τους κλητεύσει με κάποια ιδιότητα, προκειμένου να καταθέσουν.

Έτσι, η πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, επανέφερε το ζήτημα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ζητώντας την κλήτευση των δύο αυτών προσώπων, για να καταθέσουν ως μάρτυρες. “Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα, όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει” έχει αναφέρει στη δικαστική αίθουσα ο εκ των δικηγόρων της Ιωάννας, Απ. Λύτρας.

Ωστόσο, μέχρι τώρα ο εισαγγελικός λειτουργός δεν έχει εισηγηθεί γύρω από το αίτημα της πολιτικής αγωγής. Αντίθετα, εξήγησε στο δικαστήριο τους λόγους που τον υποχρεώνουν στο παρόν στάδιο να επιφυλαχθεί. “Το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας” επεσήμανε ο εισαγγελέας . Επιφυλάσσομαι» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα