Απολογία Φουρθιώτη: Ο σάκος, οι αντιφάσεις και το sms

Απολογία Φουρθιώτη: Ο σάκος, οι αντιφάσεις και το sms
Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης. Eurokinissi

Γιατί ο Μένιος Φουρθιώτης κρίθηκε προφυλακιστέος. Τι υποστήριξε στην απολογία του ο παρουσιαστής και οι δύο συγκατηγορούμενοι του

Με το σκεπτικό ότι ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του είναι ύποπτοι τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων, ο 30ος τακτικός ανακριτής αποφάσισε την προσωρινή τους κράτηση αμέσως μετά τις απολογίες του, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου.

Όπως επεσήμανε στο διατακτικό του ο δικαστικός λειτουργός, σε βάρος του παρουσιαστή “προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως συνάγεται πως αν αφεθεί ελεύθερος θα διαπράξει νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα”.

Κι αυτό γιατί ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται πως δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή ούτε και τον εισαγγελέα αναφορικά με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς για τα δύο κακουργήματα και τα επτά πλημμελήματα που του έχουν αποδοθεί. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον εμπλέκουν ως ηθικό αυτουργό σε δύο επιθέσεις σε βάρος της οικείας του στο Διόνυσο, υποστηρίζοντας πως προσέλαβε τους δύο συγκατηγορουμένους του για φύλαξη, σε χρονικό διάστημα μετά την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραίας. “Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει σε αυτό το κομμάτι” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον περιβόητο σάκο πάνω στον οποίον εντοπίστηκε γενετικό υλικό που “έδειξε” σύνδεση με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, ο τελευταίος υποστηρίζει πως δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί βρέθηκε από το κανάλι στη Νέα Ερυθραία.

Ερώτηση: Ο Γ.Σ είπε ότι είχε αφήσει στο κανάλι έναν σάκο επί του οποίου βρέθηκε βιολογικό υλικό του και είναι ο σάκος που έπεσε από τον δράστη που πυροβόλησε τους αστυνομικούς στις 16.4.2021 ώρα 01.00.Γνωρίζεται κάτι για αυτό;

Απάντηση: Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι για αυτό γιατί πρόκειται για τις ίδιες εγκαταστάσεις του OPEN, του ΣΚΑΙ και του Έψιλον και μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος. Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Οι αντιφάσεις

Ο δικαστικός λειτουργός ρώτησε τον κατηγορούμενο παρουσιαστή τόσο για τους πυροβολισμούς όσο και για την έκρηξη έξω από το σπίτι του, με τον τελευταίο να δηλώνει πλήρη άγνοια για ό,τι αφορούσε στους δύο άνδρες, δηλαδή τόσο για το αν τους είχε ήδη προσλάβει όσο και για το πού βρίσκονταν.

Ερώτηση: Στις 16.4. 2021 και ώρα 01.00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας Γ.Π και Γ.Σ;

Απάντηση: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον Γ. Π με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει γιατί φοβόμουν αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου. Μάλιστα θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου

Ωστόσο, ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται πως τοποθετήθηκε καλύτερα λίγο αργότερα, όταν ο ανακριτής τον ενημέρωσε ότι ο Γ.Π προανακριτικά κατέθεσε ότι βραδινές ώρες της 16.04.2021 είχε πάει να ελέγξει την περιοχή που έμενε ο παρουσιαστής μαζί με τον Γ.Σ. “Κάλεσα την αστυνομία και κάλεσα και τον Γ.Π και τους είπα να έχουν το νου τους στην οικία μου μετά και τους πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία. Τι ώρα ακριβώς ήλθαν και ποιο ακριβώς δρομολόγιο ακολούθησαν εγώ δεν το ξέρω” επεσήμανε ο Μ. Φουρθιώτης.

Αναφορικά με τα άλλα δύο περιστατικά στο σπίτι του:

Ερώτηση: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11  εσείς απασχολούσατε ανωτέρω;

Απάντηση: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ τον βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον …., ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο … την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος.

Ερώτηση: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας Γ.Π. και Γ.Σ.;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι.

Ερώτηση: Ποιοι ήσασταν στην οικία όταν έγινε η έκρηξη;

Απάντηση: Ήταν η Μ.Π, η Β.Π εγώ και ο ΓΠ (ο συγκατηγορούμενός του). Όταν έγινε η έκρηξη τρομάξαμε. Οι γυναίκες ήταν στα δωμάτιά τους και ο Γ.Π ήταν στο χώρο της πισίνας και ασκούσε επίβλεψη. Δεν θυμάμαι αν ήταν έξω όταν έγινε η έκρηξη. Όταν έγινε η έκρηξη χτύπησε ο συναγερμός, κάλεσα την αστυνομία, καθώς και τον συνήγορο μου. Η αστυνομία εκείνη την μέρα πήρε  μαρτυρική κατάθεση μονό από εμένα, αλλά δεν πήρε από τους άλλους. Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει σε αυτό το κομμάτι.

“Ο Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς”

Από την πλευρά του ο Γ.Π. στη δική του απολογία επεσήμανε ότι  είχε υπογράψει με τον παρουσιαστή σύμβαση μίσθωσης με αμοιβή 1000 ευρώ το μήνα. “Μου είχε υποσχεθεί και επιπλέον χρήματα. Επειδή ήθελε και επιπλέον άτομα κάλεσα περί τα τέλη Μαρτίου και τον Γ.Σ., ο οποίος αποδέχθηκε. Αρχικά είχαμε κανονίσει ημέρα παρά ημέρα αλλά το τελευταίο δεκαήμερο πριν τη σύλληψη μου είχε γίνει ιδιαίτερα φορτικός και μάλιστα δεχόμουν κλήσεις και από τη γραμματέα του και από διάφορα τρίτα πρόσωπα” υποστήριξε, αρνούμενος τις κατηγορίες.

Ερώτηση: Στις 22:10 που έγιναν οι πυροβολισμοί δεν σας κάλεσε ο Φουρθιώτης;

Απάντηση: Δεν νομίζω να με κάλεσε αλλιώς θα είχα γυρίσει πίσω. Κάθε φορά που συνέβαινε το οτιδήποτε με καλούσε και μας πίεζε και μας έβριζε και καλά γιατί δεν ήμασταν εκεί να τον προστατεύσουμε. Την τελευταία φορά που πήγα με το αμάξι πάνω ήμουν μόνος μου, ήταν λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή μου, δεν θυμάμαι όμως ημερομηνία.  Ο Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς…

Ερώτηση: Από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών φαίνεται ότι ο Φουρθιώτης σας κάλεσε στις 19:40 πριν το συμβάν. Θυμάστε τη συνομιλία αυτή;

Απάντηση: Όχι δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά θα μου έλεγε πάλι να πάμε από εκεί, να του βρω άτομα για περισσότερη ασφάλεια.

Ερώτηση: Στις 16.4.2021 και ώρα 01:30 ο Φουρθιώτης σας έστειλε μήνυμα με το περιεχόμενο: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω», γιατί;

Απάντηση: Συνήθιζε να μου στέλνει πάρα πολλά μηνύματα, έχω λάβει και άλλα και πάντα μου έλεγε επειδή δεν απαντούσα στις κλήσεις του τι πρόβλημα υπάρχει και αν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα να μου βρει γιατρούς και τέτοια. Εγώ σίγουρα εκείνη τη νύχτα ήμουν σπίτι και κοιμόμουν και το μήνυμα το είδα το πρωί. Εγώ με την έκρηξη που έγινε στις 22.04.2021 και ώρα 23:30 δεν έχω καμία σχέση. Εκείνη όμως τη νύχτα ήμουν στην οικία του Φουρθιώτη και έκανα έναν έλεγχο στο χώρο της πισίνας. Είχαμε επιστρέψει από το κανάλι με το BMW που οδηγούσε ο ίδιος ο Φουρθιώτης, δεν θυμάμαι τι ώρα ακριβώς φύγαμε από το κανάλι. Ο Γ.Σ. δεν ήταν μαζί μας είχε ήδη σχολάσει.

Ερώτηση: Στην εξέταση σας προανακριτικά στην αστυνομία λέτε ότι σας ζητούσε ο Φουρθιώτης περισσότερα άτομα για ορισμένες από τις πράξεις που σας κατηγορούμε. Ποιες είναι οι πράξεις που σας ζητούσε ο Φουρθιώτης και ποια άτομα του βρήκατε;

Απάντηση: Εγώ με την απάντησή μου στην αστυνομία εννοούσα ότι του βρήκα άλλα άτομα σωματοφύλακες για τη φύλαξή του.  Στην πραγματικότητα δεν τα είχα βρει του έλεγα έτσι να με αφήσει ήσυχο.

Τέλος, ο δεύτερος συγκατηγορούμενος του παρουσιαστή είπε πως πέντε ώρες πριν το συμβάν με τους πυροβολισμούς στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τον κάλεσε “όπως έκανε κάθε ημέρα και συνεχώς για να κανονίσουμε για συνοδεία εκείνης της ημέρας ή για άλλη ημέρα. Συνήθως κάθε φορά που ήθελε συνοδεία καλούσε τον Γ.Π. εμένα κατ εξαίρεση με καλούσε. Εγώ την ώρα  των πυροβολισμών στην οικία του Φουρθιώτη στις 16.4. 2021 και ώρα 22.00 σίγουρα ήμουν σπίτι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα