Δίκη Φουρθιώτη: Ενοχή για δύο αδικήματα ζητά για τον παρουσιαστή ο εισαγγελέας

Δίκη Φουρθιώτη: Ενοχή για δύο αδικήματα ζητά για τον παρουσιαστή ο εισαγγελέας
Ο Μένιος Φουρθιώτης EUROKINISSI

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή του Μένιου Φουρθώτη για τρία συγκεκριμένα αδικήματα.

Με το σκεπτικό ότι ο Μένιος Φουρθιώτης «προκάλεσε την απόφαση στους συγκατηγορούμενούς του να προμηθευτούν όπλο», όχι όμως να πυροβολήσουν συγκεκριμένα με καλάσνικοφ, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή του παρουσιαστή και των τριών συγκατηγορουμένων του για ορισμένες από τις πράξεις που τους έχουν αποδοθεί.

Συγκεκριμένα, για το Μένιο Φουρθιώτη αναφορικά με τις εκρήξεις στο σπίτι του στο Διόνυσο το 2021, ο εισαγγελικός ζήτησε να καταδικαστεί για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη οπλοκατοχή και της ψευδούς καταγγελίας. Κατά την εισήγηση του, θα πρέπει να απαλλαγεί τόσο ο παρουσιαστής όσο και οι συγκατηγορούμενοι του για το αδίκημα της συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ωστόσο, υποστήριξε κατά την εισήγηση του, πως ο Μ. Φουρθιώτης θέλοντας να επαναφέρει την αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί, θέλησε να εμφανιστεί ως στόχος, προκαλώντας στους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του την απόφαση να πυροβολήσουν στο σπίτι του. «Δεν προκύπτει όμως ότι τους προκάλεσε την απόφαση να πυροβολήσουν με Καλάσνικοφ», διευκρίνησε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως στη συνέχεια ο Μ. Φουρθιώτης ψευδώς κατέθεσε στις αρχές ότι δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, αφού γνώρισε τους πραγματικούς δράστες, μιας και ήταν ο ηθικός αυτουργός των πράξεων αυτών.

Ως προς την επίθεση σε βάρος αστυνομικών των δύο συγκατηγορουμένων του, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους, ο ένας για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και ο άλλος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Ενοχή πρότεινε και για τον τρίτο κατηγορούμενο που αντιμετωπίζει αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα