Απολογία Κακαράντζουλα: “Ήθελα να εκδικηθώ, δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνει”

Απολογία Κακαράντζουλα: “Ήθελα να εκδικηθώ, δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνει”
Η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Στην απολογία της η Έφη Κακαράντζουλα ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε σκέφτηκε να δολοφονήσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Με λυγμούς παρακολουθούσε τη διαδικασία η μητέρα του θύματος. Το τηλεφώνημα που "παρερμηνεύθηκε" και η προμήθεια του βιτριολιού.

Το «έντονο αίσθημα εκδίκησης» κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου εξαιτίας της «εμμονής» της στον Νώντα Οικονόμου προέταξε στην απολογία της η Έφη Κακαραντζούλα υποστηρίζοντας ότι αυτό την οδήγησε να της επιτεθεί με βιτριόλι.

Όρθια κοιτώντας το δικαστήριο, άρχισε την απολογία της. «Από τα ακούσματα που είχα δεν ενδείκνυται σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνει. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Είμαι υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», ισχυρίστηκε, επιβεβαιώνοντας όσα είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ωστόσο, φάνηκε να μην κατανοεί πού ακριβώς οδήγησαν οι πράξεις της. Ο πρόεδρος της έδρας έφτασε στο σημείο να της δείξει φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου για να της δείξει την κατάσταση της υγείας της αμέσως μετά το καυστικό υγρό αλλά και μετά τις επεμβάσεις. Η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με λυγμούς συνέχισε να παρακολουθεί τη διαδικασία.

Πρόεδρος: Γιατί το κάνατε;

Κατηγορουμένη: Ήθελα να εκδικηθώ… Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…

Η Έφη Κακαράντζουλα αφού ζήτησε συγγνώμη αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Νώντα Οικονόμου, τον άνθρωπο που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε γνωρίσει ποτέ από κοντά την Ιωάννα

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Και αυτόν ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες…», είπε στο δικαστήριο και συνέχισε λέγοντας ότι προσπάθησε να απομακρυνθεί από εκείνον «γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου». Ωστόσο, όπως είπε, δεν τα κατάφερε και από ένα σημείο και μετά άρχισε να τους παρακολουθεί βάζοντας gps στα οχήματα και των δύο.

“Μου καρφώθηκε η ιδέα”

«Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δεν αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ», δήλωσε και συνέχισε: «Εκείνη με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο. Είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούν αυτά. Ήμασταν γνωστές όχι φίλες και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί. Μετά από κάποια εκπομπή στην τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι και πως είναι μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα, δεν ενδείκνυται σαν φονικό όπλο μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνει. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή».

Ειδική αναφορά έκανε στην ξαδέλφη της Ιωάννας και στο ότι προσπάθησε να εκμαιεύσει πληροφορίες από εκείνη για τη νοσηλεία της. «Η ξαδέλφη της ήταν για 19 χρόνια κολλητή μου φίλη και μιλούσαμε συχνά. Η κλήση έγινε από καθαρό ενδιαφέρον. Δεν ήθελα να προκαλέσω ζημιά. Ρώτησα από ενδιαφέρον και παρερμηνεύθηκα. Και ρωτώ γιατί αυτή η μάρτυρας δεν είναι εδώ σήμερα να καταθέσει κάτι τόσο σοβαρό; Γιατί απλά δεν ισχύει» ανέφερε.

Για την προμήθεια του βιτριολιού

«Έπειτα έψαξα στο κέντρο της Αθήνας να βρω βιτριόλι. Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκαν έναν Πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και τον ρώτησα που μπορώ να βρω υγρό και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Όταν πήρα υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Χωρούσε 300 με 500 ml με καπάκι. Πήγα στην εργασία της, κατέβηκα στο υπόγειο και περίμενα. Όταν ανέβηκα αυτή ήταν μπροστά στο ασανσέρ και ήμουν στο πλάι όταν το έριξα. Αυτή γύρισε αριστερά όπως το πέταξα και έπεσε στο υπόλοιπο πρόσωπο».

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε πού να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πώς ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο

Το δικαστήριο διέκοψε για την 21η Οκτωβρίου οπότε και θα αγορεύσει ο εισαγγελέας επί της ενοχής ή μη της κατηγορουμένης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα