Αποστάσεις Τσιόδρα από την απόφαση για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Αποστάσεις Τσιόδρα από την απόφαση για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού
Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν φαίνεται να συμμερίζεται την κυβερνητική απόφαση για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. τι αναφέρει για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Tις προηγούμενες ημέρες τόσο η κυβέρνηση (Πλεύρης) όσο και η επιτροπή των ειδικών (Μαγιορκίνης) ανακοίνωσαν μετά βαϊων και κλάδων την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν φαίνεται να ασπάζεται αυτήν την άποψη. Με διακρικότητα, είναι η αλήθεια ο Ελληνας καθηγητής κράτησε σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμά.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση του ΕΚΠΑ στην Ιατρική Σχολή τη Δευτέρα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε χαρακτηριστικά: “Καταλυτικά για την άρση των μέτρων στο μέλλον, όπως και για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Τουτέστιν, ότι αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν χωρίς να εκτιμηθούν τα δεδομένα της πανδημίας τα οποία, όπως έχουν προβλέψει αρκετοί επιστήμονες, είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθούν από τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι “η ‘Ο’ έχει μικρότερη επίπτωση όσον αφορά την νόσηση αλλά προκαλεί νόσο, σοβαρές νοσηλείες αλλά και θανάτους, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος να πιστέψουμε ότι Όμικρον είναι μια παραλλαγή που δεν θέλει την προσοχή μας.

Να αναφέρουμε πάντως ότι και ο Υπουργός Υγείας σήμερα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ σημείωσε: “Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό παραμένει κανονικά, δεν υπάρχει θέμα κατάργησής του. Το θέμα είναι κατά πόσο θα το διατηρήσουμε στην απόλυτη μορφή του σχετικά με την πρόσβαση στους χώρους. Αυτό θα τεθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα δυναμικό, εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα