Αποζημίωση 800.000 ευρώ στην οικογένεια Γρηγορόπουλου

Αποζημίωση 800.000 ευρώ στην οικογένεια Γρηγορόπουλου

Πρόκειται για επικύρωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση της μητέρας και της αδελφής του Αλ. Γρηγορόπουλου, μετά από συμβιβαστική επίλυση

Τέλος σε έναν ακόμη δικαστικό αγώνα της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο αποφάσισε την επικύρωση αποζημίωσης ύψους 800.000 ευρώ στη μητέρα και στην αδελφή του αδικοχαμένου μαθητή.

Με την απόφαση αυτή το ΝΣΚ έκανε δεκτή την αίτηση της μητέρας και της αδελφής του Αλ. Γρηγορόπουλου, για συμβιβαστική επίλυση διαφοράς, ύστερα από την κατάθεση έφεσης στην κρίση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για επιδίκαση αποζημίωσης ύψους 900.000 ευρώ.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2013 όταν οι δύο γυναίκες, με αγωγή τους, ξεκίνησαν να διεκδικούν το συνολικό ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα δύο εκατομμύρια η Τζίνα Τσαλικιάν και 700 χιλιάδες ευρώ η αδελφή του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Τελικά, το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε, λόγω ψυχικής οδύνης, το ποσό των 900.000 ευρώ, αλλά κατά της απόφαση ασκήθηκε έφεση. Προκειμένου να λήξει η υπόθεση και να μην εισαχθεί εκ νέου ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου η οικογένεια προχώρησε σε συμβιβαστική επίλυση.

Όσο για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Μόλις πριν μερικές ημέρες και περίπου έξι χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, ξεκίνησε τυπικά η δίκη ενώπιον του Μικτού Εφετείου Λαμίας με κατηγορούμενους τους ειδικούς φρουρούς Επαμ. Κορκονέα και Σαραλιώτη.

Προς το παρόν οι τακτικοί δικαστές έχουν απορρίψει τα σχετικά αιτήματα αναβολής και το δικαστήριο έχει διακόψει για τις 23 Δεκεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρηγορόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεκέμβρης 2008: Μία εκ των έσω αφήγηση των γεγονότων που συγκλόνισαν την Αθήνα

Συγκεντρώσεις και πορείες για τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Έκτη Δεκέμβρη. Ο Τάσος Κορωνάκης θυμάται 'τα παιδιά του Δεκέμβρη'

SHARE:

24Media Network