ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα τουρνικέ – “Ούτε σκέψη για ελεγχόμενη είσοδο στις σχολές”

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα τουρνικέ – “Ούτε σκέψη για ελεγχόμενη είσοδο στις σχολές”
Διαμαρτυρία φοιτητών για τα τουρνικέ thesstoday

"Όχι" στην εγκατάσταση μηχανημάτων τουρνικέ στις εισόδους του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, λένε με νέα κινητοποίηση οι φοιτητές του πανεπιστημίου.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγίας Σοφίας το πρωί του Σαββάτου, κρατώντας πανό καταγγέλλουν την απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ να τοποθετήσουν σύστημα ελεγχόμενης εισόδου.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το ThessToday.gr, ότι πρόκειται για τον περιστρεφόμενο μηχανισμό που τοποθετείται στην είσοδο κτιρίων και χώρων (π.χ. στις τράπεζες, στο μετρό ή σε εταιρείες) και επιτρέπει να εισέρχεται στον χώρο ένα άτομο κάθε φορά έπειτα από έλεγχο ή με την επίδειξη κάποιου εγγράφου. Στην περίπτωση των ΑΕΙ, βέβαια, ο έλεγχος θα γίνεται ψηφιακά.

Όπως τονίζουν από την πλευρά τους μια τέτοια απόφαση έχει στόχο να απομακρύνει τους εκπροσώπους των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων από το αναφαίρετο δικαίωμα τους να παρεμβαίνουν στα όργανα εκείνα που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων για τους όρους σπουδών τους, τη λειτουργία των Τμημάτων, της μέριμνας.

«Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά άγχη και τα προβλήματα των φοιτητών. Τη στιγμή που οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες μας έχουν χτυπήσει κόκκινο με την κατακόρυφη αύξηση που καταγράφεται στα ενοίκια και τον ολοένα και πιο σκληρό αποκλεισμό από τις φοιτητικές εστίες, που τα κρούσματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, που η υποχρηματοδότηση των σχολών μας παγιώνεται για άλλη μία χρονιά, οι πρυτανικές αρχές προχωρούν σε ένα μέτρο με μόνο σκοπό την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού», προσθέτουν.

Απαιτούν την κατάργηση των τουρνικέ ενώ τα αιτήματά τους είναι τα εξής:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Καμία σκέψη για την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο! Όχι στα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας στα Ιδρύματα μας! Ούτε σκέψη για τοποθέτηση ΟΠΠΙ στις σχολές μας.
  • Να απομακρυνθεί – να μην τοποθετηθεί κάθε είδους εξοπλισμός που αφορά τον έλεγχο εισόδου στο χώρο του Πανεπιστημίου!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα