Αττική: Άρχισαν να συμμορφώνονται με το αλκοόλ, όχι όμως με την υπερβολική ταχύτητα

Αστυνομικές δυνάμεις
Αστυνομικές δυνάμεις EUROKINISSI

Από τους 1.730 οδηγούς που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ, οι 95 βρέθηκαν παραβάτες, ωστόσο σε σύνολο 1.693 παραβάσεων δυστυχώς παρέμειναν στην κορυφή η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση κράνους.

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από 23 μέχρι 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στην ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας, συγκροτώντας 80 συνεργεία. Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοτέστ 1.730 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 95 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

ADVERTISING

Ωστόσο, κατά την διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.693 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

* Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 21

* Υπερβολική ταχύτητα: 307

* Κίνηση στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης: 22

* Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 137

* Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 72

* Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 34

* Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 22

* Μη κατοχή ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: 13

* Λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας: 1.065

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 143 οχήματα και αφαιρέθηκαν 113 πινακίδες κυκλοφορίας, 200 άδειες ικανότητας οδήγησης και 174 άδειες κυκλοφορίας.

Η Τροχαία προειδοποιεί πως παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τροχαία
SHARE:

24Media Network