Αρχίζουν τα έργα, χωρίς το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία

Αρχίζουν τα έργα, χωρίς το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία

Επανεκκίνηση των έργων στους 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Θέσεις εργασίας για 25.000 άτομα. Δεν θα περιλαμβάνεται το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία

Πριν από το Πάσχα ξεκινούν και πάλι τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πρωινής» το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία δεν συμπεριλαμβάνεται στις συμβάσεις έργου που υπογράφει  άμεσα το υπουργείο με τους αναδόχους.

Αν και η εξέλιξη αυτή ήταν γνωστή και λίγο πολύ  αναμενόμενη, η οργή και η αγανάκτηση του Ηλειακού λαού προς την κυβέρνηση, αλλά και τους Ηλείους θεσμικούς είναι έντονη.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα.

Τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν 25.000 θέσεις εργασίας. Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την επανεκκίνηση των έργων ως "επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας", προσθέτοντας ότι "στα έργα αυτά θα βρουν άμεσα εργασία 25.000 άτομα".

Σημειώνεται ότι από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους, ο μόνος που συνεχιζόταν κανονικά η κατασκευή του ήταν εκείνος προς Καλαμάτα και Σπάρτη.

Ήδη προς την Καλαμάτα ολοκληρώθηκε, ενώ το τμήμα προς Σπάρτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2014. Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα κατατεθούν προς κύρωση στην Βουλή.

(Πηγή: Ilialive.gr)

SHARE: