Αριστοτέλης Διβάνης: Πέθανε ο ηγέτης των ξενοδοχείων "Divani Caravel"

Ξενοδοχείο "Divani Caravel"
Ξενοδοχείο "Divani Caravel" EUROKINISSI

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Αριστοτέλης Διβάνης, θεμελιωτής του ελληνικού τουρισμού και ηγέτης των ξενοδοχείων "Divani Caravel".

Έφυγε από τη ζωή ανήμερα Πρωτοχρονιάς ο Αριστοτέλης Διβάνης, ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου Divani, σε ηλικία 94 ετών.

Η κηδεία του Αριστοτέλη Διβάνη θα πραγματοποιηθεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14.00 το μεσημέρι.

ADVERTISING

Ποιος ήταν ο Αριστοτέλης Διβάνης

Ο Αριστοτέλης Διβάνης έκανε το ντεμπούτο του στον ξενοδοχειακό τομέα το 1958, όταν και εγκαινίασε το πρώτο του ξενοδοχείο στα Τρίκαλα. Ήταν το μοναδικό που διέθετε ξεχωριστό λουτρό σε κάθε ένα από τα 65 δωμάτιά του.

Εγκατέλειψε κάθε εμπορική δραστηριότητα που ασκούσε μέχρι τότε και αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με τα ξενοδοχεία, ιδρύοντας άλλα δύο σε Καλαμπάκα και Λάρισα μέχρι το 1974.

Μετά την μεταπολίτευση ο Αριστοτέλης Διβάνης επεκτάθηκε και στην Αθήνα, ιδρύοντας το ξενοδοχείο Divani Palace Akropolis στο πιο εμβληματικό σημείο της Αθήνας, κάτω από τον Ιερό Βράχο. Ακολούθησε μαζί με τον συντοπίτη του κ. Ζαφόλια η ίδρυση του Divani Zafolia Alexandras και το πιο εμβληματικό ίσως μαζί με το Hilton και την Μεγάλη Βρετάνια ξενοδοχείο της Αθήνας, το Divani Caravel.

Νωρίτερα είχε επενδύσει και στην Κέρκυρα εξαγοράζοντας το ξενοδοχείο Corfu Canoni, το οποίο μετονομάστηκε σε Divani corfu Palace.

Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου ήταν το ξενοδοχείο Apollon Palace στη Βουλιαγμένη, το οποίο εκσυγχονίστηκε σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Divani Apollon Palace & Thalasso.

Συνέχεια στα παραπάνω έργα δίνει ο γιος του, Σπύρος Διβάνης, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία του Ομίλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network