Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου για την ληστεία στην Πάρο

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου για την ληστεία στην Πάρο

Απολογήθηκε ο κατηγορούμενος για τη ληστεία της Πάρου. Αρνείται κάθε σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες στην απολογία του, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Τάσος Θεοφίλου. Ο 30χρονος κατηγορείται για τη ληστεία σε τράπεζα στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και για την ανθρωποκτονία του 53χρονου οδηγού ΤΑΞΙ Δημήτρη Μίχα.

Οι πράξεις αυτές έχουν αποδοθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την οργάνωση γιατί -όπως είπε-τον χωρίζουν αξιακά θέματα.

Ο 30χρονος, που επανέλαβε στο δικαστήριο ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο δηλώνοντας “αναρχικός κομμουνιστής”, υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στη ληστεία είναι μεθόδευση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην οποία έχει ανατεθεί “εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου”.

Απέδωσε, επίσης, στον “πολιτικό ρόλο” που έχει ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική τον εμπρησμό της Marfin και την έκρηξη βόμβας στα χέρια Αφγανού πρόσφυγα στα Πατήσια, υποθέσεις που χαρακτήρισε “σκευωρίες” κατά των αναρχικών.

Στην απολογία του, ο Θεοφίλου υποστήριξε ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δεν διαθέτει κανένα αξιόπιστο στοιχείο, ενώ επανέλαβε ότι το επίμαχο διάστημα της ληστείας, ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα και βοηθούσε σε επισκευές ανακαίνισης στο Στέκι Μεταναστών.

Είπε, επίσης, ότι ως γνωστός μπλόγκερ κινείται δημόσια και δεν έχει “συνωμοτικό βίο”. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο λόγος που αρνήθηκε να δώσει δείγμα DNA ήταν για λόγους “πολιτικούς γιατί αρνούμαι το βιολογικό φακέλωμα”.

“Η υπόθεση της Πάρου είναι σκευωρία », είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο. Ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες δεν με αναγνώρισαν”.

Ο διάλογος:

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι διάφορες σας με την οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς;

Θεοφίλου: Είναι αναρχομηδενιστική οργάνωση. Εγώ είμαι αναρχοκομμουνιστής

Πρόεδρος: Πού πιστεύουν αυτοί;

Θεοφίλου: Δεν πιστεύουν στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης . Εγώ πιστεύω.

Πρόεδρος: Γιατί αυτά που μας είπες σήμερα δεν τα είπες στην ανάκριση;

Θεοφίλου: Γιατί οι σκευωρίες πρέπει να καταρρέουν στη διαδικασία της δίκης και όχι στην ανάκριση η στην αντιτρομοκρατική.

Ο Θεοφίλου αναφέρθηκε όμως και στο Μνημόνιο και ανέφερε ότι πλέον δεν θεωρείται κοινωνική απειλή αυτός που απολύει εργαζομένους αλλά όσοι διεκδικούν τη δουλεία τους.

“Θεωρούνται εχθροί της κοινωνίας οι άνθρωποι που αγωνίζονται στις Σκουριές για ζήσουν σε καθαρό περιβάλλον, οι φτωχοί μετανάστες και οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύονται”, είπε ο κατηγορούμενος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Κατά την διάρκεια της δίκης εξετάστηκαν περίπου 19 μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας και αστυνομικοί. Κανένας από τους μάρτυρες δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, ως δράστη της ληστείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα