Bullying στο Αρσάκειο: “Ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του 15χρονου”

Bullying στο Αρσάκειο: “Ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του 15χρονου”

Την ποινική δίωξη των 6 μαθητών για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού καθώς και των καθηγητών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ζητά η οικογένεια του 15χρονου. Συνεδριάζει εκ νέου ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου για την υπόθεση.

Mε την εξέταση των 6 ατόμων που ασκούσαν bullying στον 15χρονο στο Αρσάκειο Ψυχικού συνεχίζεται σήμερα. Μ. Τετάρτη (12/4) η διαδικασία στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Αφού ολοκληρωθεί η ακρόασή τους, θα κληθεί να μιλήσει ενώπιον του Συλλόγου και ο 15χρονος για τα όσα υπέστη από τους νταήδες, προκειμένου ο Σύλλογος των Διδασκόντων μαζί με τη διευθύντρια και τη νομική σύμβουλο να αποφανθούν σχετικά με την απομάκρυνση ή όχι των θυτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι ανήλικοι έδεσαν με πετονιά τον 15χρονο, την οποία πέρασαν από τον λαιμό του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά και έθεσαν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Μ. Τετάρτης στο Mega, ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, κατήγγειλε ότι το σχολείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ενώ ανέφερε ότι η πλευρά του ανήλικου θα ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Χθες παραλάβαμε τη δικογραφία και όσο κι αν το σχολείο προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να υποβαθμίσει το περιστατικό, διακρίνω μέσα ποινικά αδικήματα πολύ σοβαρά. Σοβαρά πλημμελήματα και κακουργήματα. Διάβασα μία ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί, βλέπω τραύματα στον λαιμό του. Περιεδέθη με ένα νήμα. Το νήμα έχει διατρήσει το δέρμα και αυτό έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του» δήλωσε και γνωστοποίησε ότι η οικογένεια με μήνυση θα ζητήσει «την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων που προκύπτουν από τη δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού όπως σίγουρα και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. »

Σε άλλο σημείο ο κ. Δημητρίου σχολίασε πως η άισθηση που του δίνεται είναι ότι το σχολείο ανησυχεί περισσότερο για τη φήμη του παρά για την υγεία του 15χρονου: «Μου προκαλεί  εντύπωση ότι μετά το πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό, ουδείς από το σχολείο έστω ανθρώπινα δεν τηλεφώνησε στη μητέρα και στο παιδί για να μάθει για την πορεία της υγείας του, την ψυχολογική του κατάσταση.

«Την προηγούμενη Παρασκευή μια καθηγήτρια προσέγγισε τον 15χρονο, ο οποίος τυχαία είχε αναλάβει πριν ένα μήνα μαζί με μια συμμαθήτριά του να φτιάξουν ένα βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό. Εδώ παρεπιπτόντως δεν έχουμε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού, έχουμε βίαιο περιστατικό απευθείας. Του είπε ότι είναι η ώρα να κάνουμε το μοντάζ για το βίντεο. Ο 15χρονος απάντησε ότι είναι λίγο άκυρο το timing που μου το ζητάτε και η καθηγήτρια του είπε “υπερβάλλεις τώρα”. (…) Νομίζω πως ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του παιδιού», συνέχισε ο κ. Δημητρίου.

Ανέφερε πως το Αρσάκειο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, καθώς σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση το σχολείο προσπαθεί να αποφύγει το επιχειρηματικό πλήγμα που θα προκύψει από την απομάκρυνση των έξι ανήλικων μαθητών.

«Μιλάμε για έξι παιδιά που κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από το σχολείο. Επιχειρηματικά αυτό είναι ένα πλήγμα. Εάν υποβαθμιστεί το περιστατικό και αναγκαστεί να απομακρυνθεί ο 15χρονος από το σχολείο, η ζημιά θα είναι πολύ μικρότερη» είπε.

Ο κ. Δημητρίου διευκρίνισε πως η οικογένεια δεν πρόκειται να αφήσει να υποβαθμιστεί το περιστατικό και θα κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα