Άρση μέτρων: Πώς θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί, αθλητισμός – Όλη η ΚΥΑ

Άρση μέτρων: Πώς θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί, αθλητισμός – Όλη η ΚΥΑ
Δημοτικό σχολείο. Eurokinissi

Τι αναφέρει η νέα υπουργική απόφαση για το άνοιγμα από την ερχόμενη Δευτέρα, των σχολείων, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των κολυμβητηρίων και του αθλητισμού.

Δημοσιεύθηκε το Σάββατο (08/05) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα υπουργική απόφαση με τα μέτρα που θα είναι σε εφαρμογή στο σύνολο της επικράτειας από τις 06:00 της Δευτέρας 10 Μαΐου έως και τις 06:00 της Παρασκευής 14/5.

Να θυμίσουμε ότι από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Επαναλειτουργούν επίσης τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας

Ξεκινούν να λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ωδεία με αναλογία 1:1

Από 14/5 γίνεται το άνοιγμα μουσείων και 21 του τρέχοντος μηνός επαναλειτουργούν θερινά σινεμά – κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρου με ποσοστό 75%. Από 28 Μαΐου δίνεται το “πράσινο φως” για ζωντανό θέαμα – ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι όρθιους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε και την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τις 17 Μαΐου, με τις επισήμανση των ειδικών ότι όλες οι δραστηριότητες θα επανέλθουν συνοδευόμενες από μέτρα προστασίας. Ξεκινούν οι προπονήσεις πρωταθλημάτων/ εφήβων/ παίδων από 17/5 ενώ θα επαναλειτουργήσουν και οι αθλητικές ακαδημίες. 

Επίσης από 10/5 οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ ενώ στο σχέδιο που καταρτίζεται για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εντός του μηνός τις επόμενες βδομάδες προτεραιότητα φαίνεται πως θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί για να μπορούν να μπουν σε κλειστό χώρο χωρίς περιορισμούς.

https://www.news247.gr/download/1220//138000/kya.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα