"Ας (μην) ξαναμιλήσουμε για τα βασικά": "Καμπανάκι" του Generation 2.0 στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

Μετανάστες αποβιβάζονται από πλοίο της Frontex στη Λέσβο
Μετανάστες αποβιβάζονται από πλοίο της Frontex στη Λέσβο AP

Σε σχετικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα, το Generation 2.0 εκφράζει τον προβληματισμό του για τη διάθεση αντιμετώπισης των μεταναστών και των προσφύγων ως πιθανή απειλή για την κοινωνία.

Με αφορμή την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 81 για τη συγχώνευση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Generation 2.0 RED εκφράζει τον προβληματισμό του για τη διάθεση αντιμετώπισης των μεταναστών και των προσφύγων ως πιθανή απειλή για την κοινωνία.

Σε σχετικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα, το Generation 2.0 υπενθυμίζει ότι υπάρχουν μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και τέσσερις δεκαετίες συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Generation 2.0:

«Με αφορμή την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στην οποία ευχόμαστε μια καλή θητεία και βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 81 για τη συγχώνευση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Generation 2.0 RED εκφράζει τον προβληματισμό του.

Κατά τη σύντομη προεκλογική περίοδο, λίγα ακούστηκαν συνολικά σχετικά με την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων και η όποια συζήτηση σχετικά με το μεταναστευτικό έγινε με φόντο τη διαφύλαξη των εθνικών συνόρων. Για το λόγο αυτό μάλιστα συντάξαμε ερωτηματολόγιο σχετικά με την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων, το οποίο και απευθύναμε στα υποψήφια κόμματα. Οι αποκρίσεις ήταν ελάχιστες και το κυβερνών κόμμα δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.

Δύο μέρες μετά τις εκλογές, η σύνδεση της μεταναστευτικής πολιτικής με τη δημόσια τάξη δίνει έναν σαφή συμβολισμό στη μετανάστευση και δεν αφήνει πολλά περιθώρια υποθέσεων για τον προσανατολισμό που θα ακολουθηθεί στον τομέα αυτό. Οι τηλεοπτικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού για το μεταναστευτικό ως πρόβλημα επιβεβαιώνουν τον συγκεκριμένο συμβολισμό. Δηλαδή, επιβεβαιώνουν μια διάθεση αντιμετώπισης του μετανάστη και του πρόσφυγα ως μια πιθανή απειλή για το κοινωνικό σύνολο, η οποία πρέπει να κατασταλεί.

Νιώθουμε την ανάγκη εδώ να υπενθυμίσουμε κάτι βασικό. Οι μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και 4 δεκαετίες τουλάχιστον, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και τον πλούτο αυτής της χώρας. Στα χρόνια αυτά έχουν γίνει αγώνες και σημαντικά βήματα, ώστε εκτός από υποχρεώσεις να κατοχυρώσουν κάποια δικαιώματα στην Ελλάδα με σαφή περιθώρια βελτίωσης.

Αναμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες τον σχεδιασμό στην ολότητά του. Προσβλέπουμε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση μιας πολιτικής ένταξης που θα αντιμετωπίζει τους πολίτες τρίτων χωρών όχι ως αντικείμενα καταστολής, αλλά ως ισότιμους πολίτες με κατοχυρωμένα δικαιώματα τα οποία χρήζουν διαφύλαξης και επέκτασης.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άρχισαν τα "όργανα" στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - "Πόρτα" στην φυσική ηγεσία

"Καρφιά" για το μεταναστευτικό μεταξύ Γεροβασίλη - Χρυσοχοΐδη

Ιταλία: Κλείνει το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Ευρώπη - Περιχαρής ο Σαλβίνι

SHARE:

24Media Network