Ασπρόπυργος και Πετρούπολη απέκτησαν τα δικά τους πράσινα στολίδια – Πέντε πάρκα τσέπης σε έξι μήνες στην Αττική

Ασπρόπυργος και Πετρούπολη απέκτησαν τα δικά τους πράσινα στολίδια – Πέντε πάρκα τσέπης σε έξι μήνες στην Αττική

Μικρές πράσινες οάσεις ξεφυτρώνουν σε όλο και περισσότερες περιοχές της Αττικής, κάνοντας τις πόλεις μας πιο βιώσιμες. Ακόμα δύο πάρκα τσέπης κοσμούν Ασπρόπυργο και Πετρούπολη.

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται το εντατικό πρόγραμμα με μότο Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες”, στο οποίο η P&G μένει πιστή, με όραμα μία πόλη γεμάτη πράσινες οάσεις που θα αποτελούν σημεία πνοής αλλά και αναφοράς των στόχων της για μία πιο βιώσιμη και περισσότερο πράσινη πόλη.

Σε μία περίοδο όπου οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής είναι εμφανείς και ιδιαίτερα επιβλαβείς στην καθημερινότητά μας, η ανάγκη για πράξεις, αλλαγές και περισσότερο βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης στην πόλη γίνονται πιο επιτακτικές, δείχνοντας τον δρόμο για ουσιαστικές και άμεσες ενέργειες.

Με αυτόν τον γνώμονα, στο ίδιο σταθερό πλαίσιο, η συντονισμένη και συγχρονισμένη δράση της P&G με την Οργάνωση ΓΗ και τοπικούς φορείς καταδεικνύει τη σημασία και τη ζωτικότητα του προγράμματος, δίνοντας συνέχεια σε ένα συνεπές πλάνο αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων και εγκαταλελειμμένων χώρων που αποκτούν ζωή, όπως τα δύο νέα πάρκα τσέπης σε Ασπρόπυργο και Πετρούπολη.


Το πάρκο τσέπης στον Ασπρόπυργο έχει έκταση 350 τ.μ. και βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Καλύφθηκε με περισσότερα από 770 φυτά και δέντρα, ενώ το φυτικό υλικό αποτελείται κυρίως από αρωματικά φυτά και μεγάλους θάμνους.

Πρόκειται για ένα νέο στολίδι που κοσμεί την περιοχή, κάνοντας ακόμα πιο αισθητό το πράσινο στοιχείο και αποτελώντας ένα ακόμη έργο αναβάθμισης.

Το "πριν" και το "μετά" στον Ασπρόπυργο

Το δικό της πάρκο τσέπης, όμως, απέκτησε και η Πετρούπολη. Έχει έκταση 1060 τ.μ., βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελαιών και Μακεδονίας, ενώ για τη δημιουργία του φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.850 φυτά, μεταξύ των οποίων, αρωματικά, αγρωστώδη, αναρριχητικά, εδαφοκαλυπτικά, μεγάλοι θάμνοι και δέντρα.


Μάλιστα, με τη συμβολή των Pampers, δημιουργήθηκαν και χώροι παιχνιδιού για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, δημιουργικής απασχόλησης και χαράς, ειδικά για τους μικρούς φίλους του πάρκου!


Με αυτά τα δύο νέα πράσινα στολίδια, η Αττική καμαρώνει πλέον για την ύπαρξη πέντε νέων πάρκων τσέπης, τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα έξι μηνών!

Το "πριν" και το "μετά" στην Πετρούπολη

Έτσι, γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων συνεχίζουν να ομορφαίνουν, να αποκτούν πνοή, ζωηράδα και ανάσες οξυγόνου που είναι και η εγγύηση για ένα πιο βιώσιμο αύριο.


Υπενθυμίζεται πως, ήδη στην Αττική έχουν δημιουργηθεί από την P&G άλλα 3 πάρκα τσέπης σε Παγκράτι, Μεταξουργείο και Σεπόλια, με την εταιρεία να συνεχίζει το αδιάλειπτο και δυναμικό της έργο, που φέρει την υπογραφή της άμεσης και δυναμικής περιβαλλοντικής της παρέμβασης χάρη στη δύναμη των προϊόντων της όπως Fairy, Ariel και Pampers.


Είναι χαρακτηριστικό πως, μέχρι σήμερα, έχουν φυτευτεί πάνω από 3.500 φυτά και δέντρα, ενώ παράλληλα, έχει προστεθεί αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι, βρύσες και παγκάκια. Συστατικά μίας συνταγής που διέπεται από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας ανάπτυξης, με κύριο μέλημα την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα και την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ποιότητας της ζωής μας, σε μία εποχή όπου οι πόλεις μας έχουν ανάγκη δέντρα, φυτά και κάθε πηγή οξυγόνου περισσότερο από ποτέ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version