Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, πήγε στην ΑΣΟΕΕ για να συναντήσει την κοπέλα του, ωστόσο έγινε αντιληπτός από φοιτητές. Μετά από αντεγκλήσεις τράβηξε όπλο και διέφυγε μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ

Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία μέσα στην ΑΣΟΕΕ από φοιτητές του ιδρύματος. Αστυνομικός εισήλθε στον χώρο του Πανεπιστημίου και έβγαλε το όπλο του κατά των φοιτητών.

Σύμφωνα με την Μελίνα Υφαντή, τριτοετή φοιτήτρια του τμήματος Στατιστικής ο άνδρας βρισκόταν μέσα στην ΑΣΟΕΕ κρατώντας μάλιστα ένα κράνος, κινώντας τις υποψίες ορισμένων φοιτητών.

Όπως είπε η ίδια, μιλώντας στο News 24/7: “Ήταν περίπου 3 το μεσημέρι. Εμείς είχαμε διάλειμμα από το μάθημα και βρισκόμασταν στο προαύλιο. Εμφανίστηκε ένας τύπος με πολιτικά και ένα κράνος και επειδή σε κάποιους φάνηκε περίεργος, τον ρώτησαν αν είναι από την Ασφάλεια. Εκείνος στην αρχή δεν απαντούσε, αλλά όταν οι φοιτητές επέμεναν να ρωτούν τους είπε: Ναι ρε είμαι, τι θέλετε;” και άρχισε να τρέχει. Ξαφνικά βγάζει το όπλο. Αρχίσαμε όλοι να φωνάζουμε και να τρέχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κρατούσε και σημάδευε προς φοιτητές. Επικράτησε πανικός. Φωνάζαμε “Έχει όπλο”.

Όπως λέει στο News 24/7 η τριτοετής φοιτήτρια, λίγα λεπτά αργότερα μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ τα ΜΑΤ: “Ξαφνικά βλέπουμε τα ΜΑΤ να φτάνουν. Μπήκαν στο προαύλιο, πέταξαν κρότου λάμψης χωρίς απολύτως κανέναν λόγο και προσπάθησαν να μπουν στη σχολή. Ήταν εκεί και καθηγητές και φοιτητές γιατί γίνονταν μαθήματα. Βλέποντας τα ΜΑΤ να κάνουν έφοδο τρέξαμε μέσα στο κτίριο. Αυτό κράτησε δύο λεπτά και μετά αποχώρησαν”.

Το περιστατικό καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Resistencia – EAAK ΑΣΟΕΕ:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε διερεύνηση του περιστατικού σχετικά με τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε.

Η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγο, σχετικά με το περιστατικό αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Βγάζουν πιστόλια στις σχολές μας

“Η αστυνομία “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας.

Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για την Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα