Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε σκύλο

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε σκύλο
Ο άτυχος σκύλος που δέχτηκε την σφαίρα από το όπλο αστυνομικού στην περιοχή του Ταύρου

Ο άνδρας που βρισκόταν σε περιπολία με τη μοτοσυκλέτα ισχυρίζεται πως δέχτηκε επίθεση από τον σκύλο και έτσι τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο.

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε σκύλο, κατά τη διάρκεια περιπολίας μοτοσυκλετιστών, στην περιοχή του Ταύρου. Ο άνδρας της αστυνομίας, που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ισχυρίστηκε πως το σκυλί άρχισε να γαβγίζει και να κυνηγά την μηχανή, με αποτέλεσμα να τρομάξει, να τραβήξει το όπλο και να πατήσει την σκανδάλη.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 5.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν με φακούς στα γύρω στενά για τον κάλυκα του όπλου, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι στην γύρω περιοχή.

Οι πληροφορίες από περίοικους που θορυβήθηκαν από τους πυροβολισμούς, θέλουν τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να αποκρύπτουν το περιστατικό. «Μην ανησυχείτε. Ειδοποιηθήκαμε ότι χτυπάει ένας συναγερμός και ψάχνουμε εάν υπάρχει κάποια παραβίαση» φέρονται να εξήγησαν στους πολίτες, αφήνοντας παράλληλα το ζώο τραυματισμένο.

Ο άτυχος σκύλος που δέχτηκε την σφαίρα από το όπλο αστυνομικού στην περιοχή του Ταύρου. Ευτυχώς το τραύμα ήταν επιφανειακό και διαμπερές

Όσο για τον άτυχο σκύλο, έμεινε αβοήθητος στο δρόμο ως την επόμενη μέρα το πρωί, όταν και τον εντόπισαν γείτονες με διαμπερές τραύμα στο μπροστινό αριστερό πόδι. Ευτυχώς, η σφαίρα δεν βρήκε ζωτικά όργανα ή οστά, με το τραύμα να είναι διαμπερές.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, να αποκρύψουν το περιστατικό, φαίνεται πως ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ ανέφερε το περιστατικό στην υπηρεσία του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς και κακοποίηση ζώου.

Συνελήφθη, αλλά αμέσως αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή εισαγγελέα. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η υπηρεσία του διενεργεί ΕΔΕ για το περιστατικό από το οποίο θα κριθεί εάν πρέπει αυτός ο αστυνομικός, που πυροβολεί όταν τρομάζει, να έχει όπλο στα χέρια του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα