ΑΤ Ομόνοιας: Οι εικόνες της δολοφονικής επίθεσης

ΑΤ Ομόνοιας: Οι εικόνες της δολοφονικής επίθεσης

Για "δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας" κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, που δημοσιεύει καρέ από την επίθεση στον χώρο του ΑΤ Ομονοίας και τους τραυματισμένους αστυνομικούς.

Φωτογραφίες από την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Σε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, η Ένωση αναφέρει:

"Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηρων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον "σουλάτσαραν" ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιες (οι πεζές) και έγιναν πράξη".

Υπενθυμίζεται, ότι δέκα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ ομάδα 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος επί της οδού Βερανζέρου με βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες και στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να παραδοθούν στις φλόγες 5 σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, 3 υπηρεσιακά οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος και ένα βανάκι μεταγωγών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών επί της Πλατείας Λαυρίου, ενώ μαύρισμα υπέστη από βόμβα μολότοφ και η σκοπιά του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δύο υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και δύο τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών. Διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών, ενώ από τις έρευνες που ακολούθησαν στην γύρω περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων, δεν υπάρχει ενημέρωση για τυχόν προσαγωγές μέχρι στιγμής.

Δολοφονική η επίθεση

Για δολοφονική επίθεση μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας.

"Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να τις αντιμετωπίσουν μόνο τα ΜΑΤ όχι οι σκοποί έξω από τα τμήματα και οι πεζές περιπολίες που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό" τόνισε.

Χαρακτήρισε τους αστυνομικούς κινούμενους στόχους και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι αυτά τα φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται από όλους χωρίς αστερίσκους.

Αποκάλεσε επίσης παρωχημένο μέτρο τις πεζές περιπολίες.

Κατά τον ίδιο, στις περιοχές με σκληρή εγκληματικότητα πρέπει να υπάρχουν ΜΑΤ ή η παλιά ομάδα ΔΕΛΤΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Α.Τ. Ομόνοιας: Καταδρομικό ντου με μολότοφ - Τραυματίες αστυνομικοί

SHARE:

24Media Network