Αθανασίου: Ουδείς απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-26/2/2014.ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-26/2/2014.ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Ουδείς απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης" δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου ενόψει της παραφιλολογίας, που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με «συγκαλύψεις», «ευνοϊκές μεταχειρίσεις» και «χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις» για εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα και για καταχραστές δημοσίου χρήματος, δήλωσε σήμερα τα εξής:

«Σταθερή και αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα. Αυτό αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία - παθητική και ενεργητική - των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. ν. 4254/2014)».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:

«Με τις πρόσφατες και(οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουδείς υπάλληλος (Πρόεδρος, διευθύνων Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κ.λπ.), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (Ο.Τ.Ε. -υπόθεση SIEMENS-, Δ.Ε.Η., Ναυπηγεία κ.λπ.) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου αναφέρει: «Συνεπώς, ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Αν έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις εν λόγω ρυθμίσεις, ας την αναφέρουν δημοσίως, για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».

SHARE:

24Media Network