Αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Βαγγέλης Σταθόπουλος

Δικαστική αίθουσα
Δικαστική αίθουσα EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος κηρύχθηκε αθώος για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοφορίας.

Δικαιώθηκε ομόφωνα, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Βαγγέλης Σταθόπουλος που είχε πρωτόδικα καταδικαστεί με τους συγκατηγορούμενους του για κλοπή σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό στo πλαίσιo της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βάσει του νόμου για την τρομοκρατία (187Α).

Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος λόγω αμφιβολιών σχετικά με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοφορίας, και ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή.

ADVERTISING

Αντιθέτως, κρινε ένοχο τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη αναφορικά με το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση για διακεκριμένη οπλοκατοχή κατ’ εξακολούθηση κατά μόνας, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για την κατοχή των όπλων που δεν εμπίπτουν στο 187Α.

Τέλος, αναφορικά με τον τρίτο κατηγορούμενο, Διονύση Μπάκα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για συνεργεία σε πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση της τρομοκρατικής πράξης και της παράνομης οπλοκατοχής κατ’ εξακολούθηση μόνο για τα όπλα που βρέθηκαν στον Χολαργό, ενώ τον έκρινε αθώο για όλες της υπόλοιπες πράξεις που του αποδίδονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network