Αθώος ο Γρηγόρης Τσιρώνης

Αθώος ο Γρηγόρης Τσιρώνης

Κατηγορήθηκε ως ένας από τους αποκαλούμενους "ληστές με τα μαύρα". Αθωωθηκε ομόφωνα από τη Δικαιοσύνη

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ένας από τους αποκαλούμενους “ληστές με τα μαύρα”.

Ο Γρ. Τσιρώνης κατηγορήθηκε για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας οδού Σόλωνος, που έγινε στις 16/1/2006, πράξη που συνδέεται με τον βαρύ τραυματισμό του δράστη και φίλου του Γιάννη Δημητράκη, καθώς και για ακόμη 12 κακουργηματικές πράξεις (άλλες ληστείες τραπεζών, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κλπ).

Είχε προηγηθεί και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει από το δικαστήριο την απαλλαγή του κατηγορουμένου.

Ήδη πάντως το 2011 από τις ίδιες πράξεις είχε αθωωθεί και ο Σίμος Σεϊσίδης, καταρρίπτοντας τότε τη θεωρία των “ληστών με τα μαύρα”. Ο συνηγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας: “Μέχρι και σήμερα και παρά την  αθώωση του Δημητράκη από κάθε άλλη πράξη και του Σ. Σεισίδη, η ασφάλεια επέμενε στην ενοχοποίηση των «ληστών με τα μαύρα», με άπειρα σενάρια και δημοσιεύματα που συνέδεαν και τον Τσιρώνη με σωρεία αξιόποινων πράξεων, είτε του κοινού ποινικού δικαίου, είτε οργανώσεων ένοπλης πάλης”.

Και συνεχίζει: “Έκθετοι για άλλη μία φορά οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί μπροστά στη μεγαλοπρεπή κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους, είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στην κοινή γνώμη για την χρόνια κατασυκοφάντηση και το κυνήγημα, που τον εξώθησε στη φυγοδικία και στάθηκε αιτία για την άδικη μέχρι τώρα προφυλάκισή του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα