Bullying στο Αρσάκειο: “Είπαν στα παιδιά ότι ήταν παιχνίδι μεταξύ μαθητών” – Αιχμές από μητέρα κατά Μπαμπινιώτη

Bullying στο Αρσάκειο: “Είπαν στα παιδιά ότι ήταν παιχνίδι μεταξύ μαθητών” – Αιχμές από μητέρα κατά Μπαμπινιώτη
Γιώργος Μπαμπινιώτης ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/intime news

Για υποβάθμιση του ζητήματος του bullying στα Αρσάκεια σχολεία κάνει λόγο μητέρα μαθήτριας. "Υπάρχει μαθητής που κυκλοφορεί με πεταλούδα, καθηγητές και διευθυντές γνωρίζουν και δεν κάνουν τίποτα" κατήγγειλε.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το άγριο περιστατικό bullying κατά 15χρονου στο Αρσάκειο, με νέες καταγγελίες για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των περιστατικών από πλευράς του σχολείου να βλέπουν τη δημοσιότητα.

Το πρωί της Τρίτης (4/4) μητέρα μαθήτριας που πηγαίνει στο Αρσάκειο στο οποίο συνέβη το βίαιο περιστατικό, μιλώντας στον ANT1 κατήγγειλε πως η διεύθυνση του σχολείου έχει υποβαθμίσει τόσο το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και γενικότερα τις περιπτώσεις bullying, δεν ενημέρωσε ποτέ τους γονείς για τη βίαιη επίθεση ενώ οι δάσκαλοι αναφέρθηκαν σε αυτό στα παιδιά ως “παιχνίδι μεταξύ μαθητών”. Αναφέρεται μάλιστα και στον Γιώργο Μπαμπινιώτη για πρόσφατη ομιλία του προς τους γονείς, όπου ζήτησε να μην είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά για το θέμα του bullying. Τέλος, κατήγγειλε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μαθητής στο Αρσάκειο Ψυχικού που κυκλοφορεί με μαχαίρι – “πεταλούδα”.

“Τα παιδιά επέστρεψαν χθες από το σχολείο, από το πρώτο κιόλας διάλειμμα άρχισαν να μαθαίνουν τι συνέβη την Παρασκευή στο σχολείο. Επειδή δεν μας ήρθε επίσημη ενημέρωση από το Αρσάκειο, δηλαδή αυτή τη στιγμή ούτε email ούτε τηλέφωνο, αυτό που έκαναν ήταν μόνο μαι ανάρτηση στο Instagram, όπου μάλιστα έχουν απαγορεύσει τα σχόλια. Τα παιδιά έφυγαν από το σχολείο, είδαν ξαφνικά ότι υπήρχε μεγάλη αναστάτωση στον προαύλιο χώρο πηγαίνοντας προς τα σχολικά, είδαν κάμερες και δημοσιογράφους. Προς το τέλος της χθεσινής ημέρας άρχισαν τα παιδιά να ρωτάνε τους δασκάλους είπε η μητέρα αφηγούμενη τα όσα έγιναν την Δευτέρα στο σχολείο.

Για την ενημέρωση που είχαν οι μαθητές από τους δασκάλους, είπε: “Οι δάσκαλοι λοιπόν τους είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό, ένα παιχνίδι, μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου, δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως, μην αναστατώνεστε, παρ’ όλα αυτά αν κάποιος συμμαθητής σας ή συμμαθήτριά σας σας ενοχλήσει να έρθετε να μας το πείτε.”

“Δεν έχει να κάνει μόνο με τη φήμη”, συμπλήρωσε η μητέρα, ανακαλώντας αυτό που συνέβη στην σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. “Ο κ. Μπαμπινιώτης κούνησε το δάχτυλο στους γονείς λέγοντας μην είστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας για το θέμα του bullying. Μας είπε ότι θα πρέπει να είστε πιο ήρεμοι με τα παιδιά σας, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις και ότι το σχολείο είναι εδώ για να αντιμετωπίσει τα πάντα” είπε στη συνέχεια.

“Να αντιμετωπίσει τι ακριβώς, όταν αυτοί οι μαθητές που έδεσαν το παιδάκι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος πήγανε στο μάθημα κανονικά; Περιμένουν να τελειώσει η ΕΔΕ για να μας πουν τι έγινε; Ξέρουμε τι έγινε” συμπλήρωσε.

“Φυσικά και γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά, φυσικά και οι καθηγητές των Αρσακείων – γιατί είναι διαφορετικά σχολεία – λένε μην ανησυχείτε και τα λοιπά” υπογράμμισε, ενώ στη συνέχεια είπε: “Όμως θέλω να καταθέσω το εξής. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μαθητής στο Αρσάκειο του Ψυχικού που κυκλοφορεί με πεταλούδα. Μαχαίρι.”

“Οι καθηγητές και οι διευθυντές του σχολείου το γνωρίζουν πολύ καλά και δεν κάνουν τίποτα. Από χθες τα παιδιά του γυμνασίου δεν μιλάνε στους γονείς τους γιατί φοβούνται. Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε γιατί θα δεις τι θα πάθεις. Αυτό που συμβαίνει σε όλα τα σχολεία.” είπε τέλος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα