Χαλκιδική: Κατέληξε 63χρονη τουρίστρια – Το ασθενοφόρο άργησε πάνω από μια ώρα

Χαλκιδική: Κατέληξε 63χρονη τουρίστρια – Το ασθενοφόρο άργησε πάνω από μια ώρα
EKAB Nikos Libertas / SOOC

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ανθρώπου μέσα σε μία εβδομάδα που αναμένεται να διερευνηθεί τις επόμενες ημέρες, για το αν συνδέεται με τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τις παθογένειες που ταλανίζουν το ΕΣΥ.

Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/6) στη Χαλκιδική μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία, η οποία έχασε τις αισθήσεις της σε ταβέρνα στην περιοχή της Ουρανούπολης.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άργησε χρειάστηκε πάνω από μία ώρα να φτάσει στο σημείο. Όταν έφτασε η γυναίκα είχε ήδη καταλήξει.

Πρόκειται για έναν ακόμη θάνατο ανθρώπου που ενδέχεται να συνδέεται με τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, και ενδεχομένως ακόμη μία ζωή που χάθηκε για να καταδείξει, δυστυχώς, τις τρομακτικές παθογένειες που ταλανίζουν το ΕΣΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα.

Περίπου στις 2.00 το μεσημέρι έφτασαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και ξεκίνησαν τη βόλτα στον οικισμό. Τότε η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Όπως σημειώνει το ThessToday.gr, η Χαλκιδική διαθέτει μόλις πέντε Κέντρα Υγείας και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλες.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναχώρησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης, σύμφωνα πάντα με το ThessToday.gr, η απόσταση που χρειάστηκε να διανύσει χρονομετρικά αντιστοίχισε σε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο, η γυναίκα έπαθε ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 4.00 το μεσημέρι διαπιστώθηκε επισήμως ο θάνατός της.

“Κάναμε ΚΑΡΠΑ για πάνω από μια ώρα”

«Προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε τις αισθήσεις της με ΚΑΡΠΑ για πάνω από μια ώρα» δήλωσε στο Thesstoday η Μαρία Ρήγα, εθελόντρια διασώστρια, η οποία βρέθηκε στο σημείο.

«Όταν φτάσαμε η γυναίκα ήταν ήδη ξαπλωμένη, ενώ είχε φτάσει και ο ιδιώτης γιατρός, ο οποίος είχε συνδέσει απινιδωτή. Κατευθείαν κάναμε ΚΑΡΠΑ εναλλάξ μαζί με δύο ακόμη εθελοντές διασώστες, ενώ της χορηγούσαμε και οξυγόνο. Στην αρχή έδειξε κάποια σημάδια επανάκτησης των αισθήσεών της, ωστόσο λεπτά αργότερα, σταμάτησε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι από την ταβέρνα είχαν ήδη ειδοποίησει το  ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο του οποίου όμως, εξαιτίας των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων έφτασε στο σημείο μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο. «Τους καλέσαμε ξανά γιατί είδαμε ότι χάναμε τη μάχη και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανιστεί το ασθενοφόρο. Τους ενημέρωσα δύο φορές ότι δεν αναπνέει. Έκανε πάνω από μια ώρα να φτάσει στο σημείο και όταν έγινε αυτό, εμείς εξακολουθούσαμε με ΚΑΡΠΑ να την επαναφέρουμε. Προσπαθούσαμε για πάνω από μια ώρα», σημείωσε η κα. Ρήγα, καταγγέλλοντας παράλληλα τις ελλείψεις του εξοπλισμού στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ: «Ενδεικτικά, μόνο, δεν είχε μπαταρία η αναρρόφηση, επίσης δεν είχε set διασωλήνωσης. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία είναι γνωστή στα ασθενοφόρα, στόλος των οποίων είναι ιδιαίτερα απαρχαιωμένος. Σε μια θερινή περίοδο όπου καταφθάνουν χιλιάδες τουριστών, είναι μια κατάσταση που πρέπει σίγουρα να αλλάξει», είπε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα