Χαλκιδική: Πολίτης γρονθοκόπησε και έσπασε τα δόντια νοσοκόμας

Το γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο
Το γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο SELEO

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου καταγγέλλουν πως αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό βίας.

Επιτακτική είναι η ανάγκη να λυθεί το θέμα της φύλαξης του νοσοκομείου στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους σε αυτό, έπειτα από σοβαρή καταγγελία ξυλοδαρμού νοσηλεύτριας. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για μακρά λίστα περιστατικών όπου συνάδελφοι κινδύνευσαν σωματικά.

Το τελευταίο μάλιστα διάστημα, όπως αναφέρουν, νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε από πολίτη στα εξωτερικά ιατρεία, με αποτέλεσμα να φύγει από τη δουλειά με σπασμένα δόντια. Αντίστοιχα, πριν από λίγες ημέρες η Διευθύντρια Ψυχιατρικής δέχθηκε σφοδρή επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο, γλιτώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

ADVERTISING

Στην ανακοίνωσή, που δημοσιεύει το seleo.gr τους οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της, προβαίνοντας άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού.

Αναλυτικά τι καταγγέλει το σωματείο:

"Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Σωματείου Εργαζομένων αναφορικά με το θέμα φύλαξης του νοσοκομείου, έπρεπε να τεθεί η ζωή συναδέλφων σε άμεσο κίνδυνο μήπως αντιληφθεί τελικά η διοίκηση τη επιτακτική την ανάγκη επίλυσης ενός χρόνιου ζητήματος με το οποίο ουδέποτε σπουδαιότητα της κατάστασης, ιδιαίτερα στα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων, καθιστώντας ε ασχολήθηκε σοβαρά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μία νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, αποχωρώντας με σπασμένη οδοντοστοιχία και μόλις πριν από λίγες ημέρες η Διευθύντρια Ψυχιατρικής δέχθηκε σφοδρή επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο, γλιτώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χειρότερα για τη ζωή της. Τα παραπάνω σοβαρά περιστατικά προστίθενται σε μία μακρά λίστα και άλλων περιστατικών κατά τα οποία συνάδελφοι κινδύνευσαν σωματικά λιγότερο ή περισσότερο.

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η ανοχή και η υπομονή μας σταματάει εδώ.

Το σωματείο θα λάβει όλα τα απαραίτητα έννομα μέσα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων.

Παράλληλα:

ΚΑΛΟΥΜΕ

τη διοίκηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, προβαίνοντας άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού. Ενέργειες ουσιαστικές με την άμεση πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας σε εικοσιτετράωρη βάση και ΟΧΙ προχειρότητες με προσλήψεις ενός και δύο ατόμων, οι οποίες δεν επιφέρουν κανένα λειτουργικό αποτέλεσμα".Πηγή: 

seleo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χανιά: 20χρονη έπαθε ανακοπή καρδιάς σε ασανσέρ ξενοδοχείου

Φθιώτιδα: Τραυμάτισε με μπαλτά τον αδερφό του

Αγρίνιο: Σε δεύτερο χειρουργείο υποβάλλεται η 19χρονη που δέχτηκε φωτοβολίδα στο πρόσωπο

SHARE:

24Media Network